banner

İlkokul öğrencilerine mobil İngilizce geliyor




İstanbul Kakınma Ajansı, teknoloji firması Sestek ile ilköğretim öğrencilerinin İngilizce eğitimine katkıda bulunacak bir mobil uygulama ile telaffuz, okuma ve dil bilgisi becerilerinin  geliştirecek.

sestek_mobil_ingilizceTürkiye’nin lider ses teknolojileri şirketi Sestek, Türkiye’de geliştirdiği teknolojilerini toplumsal katkı sağlayacak projeler için sunmaya devam ediyor. Daha önce görme engellilerin kitap, gazete ve dergi içeriklerini telefondan dinlemelerine olanak tanıyan bir sistem geliştiren Sestek, TÜBİTAK  ile de çeşitli hastalıklar nedeniyle sesini kaybetme riski bulunan kişilere destek niteliğinde bir mobil uygulama projesine başlamıştı. Sestek’in son projesi ise ilköğretim öğrencilerinin İngilizce eğitimine destek olacak, eğlenceli  ve öğretici bir mobil uygulama  geliştirilmesini kapsıyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle başlatılan yeni proje, Sestek’in konuşma sentezi ve konuşma tanıma gibi ses teknolojilerini temel alıyor. Bu teknolojilerle entegre edilecek olan mobil uygulama, iPhone/iPad cihazlarını destekleyecek ve üç temel modül ile çocukların İngilizce eğitimine  katkıda bulunacak.

Bu üç modülden Telaffuz modülü, kullanıcıların söylediği İngilizce sözcükleri tanıyarak, telaffuzlarını değerlendirecek ve olması gereken telaffuzla karşılaştırarak bir puan verecek.  Kullanıcılar kendi telaffuzlarını tekrar

dinleyebilecekleri gibi örnek telaffuzları da dinleyerek kendilerini geliştirebilecekler. İkinci modül olan Okuma modülü, kullanıcıların okuma becerilerini geliştirmek için uygulama içerisinde tanımlı kitapları ya akıllı telefonlarına internetten indirebilecekleri metinleri konuşma sentezi ile  seslendirecek. Bu seslendirme esnasında uygulama, seslendirilen sözcüklerin renklerini eş zamanlı olarak değiştirecek ve bazı sözcüklerin karşılığında anlamını açıklayan resimler göstererek görsel ve işitsel hafızaya aynı anda hitap edecek. Üçüncü modül olan Dilbilgisi modülü ise temel dilbilgisi kurallarını kullanıcılara eğlenceli bir arayüz ile aktaracak ve çeşitli testler sunacak.

Eğlenceli, keyifli öğrenme sağlanacak

Uygulamadaki tüm modüller, uygun resim, animasyon ve video gibi görseller ve diğer arayüz öğeleriyle desteklenerek ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin severek kullanabileceği bir tasarıma sahip olacak. Dokuz ayda tamamlanması planan proje süresince 7/8. sınıf öğrencileriyle çeşitli pilot çalışmalar da gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarda amaç, çocukların en çok keyif aldığı ve öğrenme açısından en etkili yöntemleri tespit etmek olacak. Bu veriler doğrultusunda son şeklini alacak olan uygulama ardından iPhone ve iPad cihazları için Apple App Store’da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.