banner

Güvenlik açığı kurbanı olmayın




Daha önce yüzlerce kez yama yayınlayan Microsoft, bu tek yama için kullanıcıları özellikle uyardı.

Windows kullanıcılarına uyarı Microsoft geçen hafta yayınladığı blog yazısıyla tüm kullanıcıları bir güvenlik açığına karşı uyardı. Windows XP, Vista ve 7 kullanıcıları bu yamayı kurmaları gerekiyor.

Windows'taki bu açık Uzak Masaüstü kullanıcıları için tehlike oluşturuyor. Hürriyet'in haberine göre Windows PC'nizde uzaktan program çalıştırılabilir ve özel RDP komutlarıyla sisteminiz ele geçirilebilir. İyi haber ise bunun üçüncü parti bir yazılım şirketinin yazılım geliştirdiği aşamada bulundu. Yani kısaca henüz kullanılmayan bir açık ve sadece Uzak Masaüstü açık olan kullanıcıları etkiliyor olması. Windows'ta Uzak Masaüstü özellikle değiştirilmediğinde kapalı olarak geliyor.

Daha iyi haber ise, yamanın çoktan hazır olması: KB2621440 adıyla Windows Update üzerinden indirilebilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.