banner

Eğitimde yeni boyut: Akıllı okullar




Akıllı Okullar Proje ve Franchising Koordinatörü İdris Yurteri,  Akıllı Okullar da eğitim tamamen teknolojiye dayalı olduğunu belirterek, “Tüm sınıflarımızda Akıllı Tahta, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sahip olduğu Tablet PC, derslere yardımcı interaktif eğitim programları gibi çağın gerektirdiği tüm imkânları kullanıyoruz.” diyor.

İngiltere, Almanya Amerika gibi gelişmiş ülkelerde uygulanan Akıllı Okul konsepti, 17 yıldan bu yana Türkiye’de sadece Ankara ve Karabük’te bulunan Akıllı Okullar da uygulanıyor. Bünyesinde Gölbaşı Anaokulu-İlkokulu, Etimesgut Anadolu Lisesi, Etimesgut Sağlık Koleji, İvedik OSB Anadolu Teknik Koleji, Uzaktan Eğitim Merkezi ve Karabük Sağlık Koleji olmak üzere 6 tane okul bulunduran Akıllı Okullar da Villa, Stüdyo ve Tematik olmak üzere 3 farklı eğitimi modeli sunuluyor.

Akıllı Okullar Proje ve Franchising Koordinatörü İdris Yurteri, Akıllı Okullar da eğitimin tamamen teknolojik donanımlarla dijital ortamlarda gerçekleştirildiğini vurgulayarak şunları söylüyor: “Tüm sınıflarımızda Akıllı Tahta, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sahip olduğu Tablet PC, derslere yardımcı interaktif eğitim programları gibi çağın gerektirdiği tüm imkânları kullanıyoruz. Ayrıca Akıllı kart uygulamamız ile öğrencilerimiz ceplerinde para taşımadan rahatça okul içerisinde alışveriş yapabildikleri gibi interaktif uygulamalarımız ile de kendilerini geliştirme imkanını buluyorlar.”

Akıllı Okullar’ın Tablet PC ile eğitime destek veren Türkiye’deki nadir okullardan biri olduğunu söyleyen Yurteri, Tablet PC ile verilen eğitimi sınıfta verilen eğitimin alternatifi olarak değil, yardımcı bir unsuru olarak değerlendirdiklerinin de altını çiziyor. Ayrıca kendi ürünleri olan Dopingkart’a ek olarak Intellegent Papers ve Online İngilizce gibi yazılımlar ile öğrencilerine çok zengin içerikler sunduklarını kaydeden Yurteri, “Zaten dünyadaki mevcut uygulamalar ve deneyimler haklılığımızı kanıtlıyor. Umarım Türkiye’de Tablet PC ile eğitim yaygınlaşır ve dünya standartlarına uygun bir eğitim kalitesine ulaşırız.” diyor.









FRANCHİSİNG İLE YAYGINLAŞACAK

2013-2014 eğitim öğretim yılına çok sıkı hazırlandıklarını ve çok yoğun bir dönem geçirmeye devam ettiklerini kaydeden Yurteri şöyle konuşuyor: “Yeni okul açma süreçlerimiz, eğitim kadromuzu büyütme çalışmalarımız ve teknolojik alt yapı kurma süreçlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni dönemdeki başlıca hedeflerimiz ise farkı konseptteki okullarımızın sayısını Ankara’da arttırmak ve kalitemizi franchising ile Tüm Türkiye’de yaygın hale getirmek. Çok kısa bir süre içerisinde başlayacağımız franchising çalışmaları ile verimli, kolay uygulanabilir ve makul fiyatlar barındıran modelimizin, eğitim sektöründe ses getireceğine ve örnek olacağına inanıyoruz.”

İdris Yurteri, 150 öğretmenin eğitim verdiği Akıllı Okullar da öğretmen kadrosu oluşturulurken gerçekleştirilen çalışmaları da paylaştı. Yurteri, internet üzerinden başvuruda bulunan adaylarla 2 ayrı mülakat yapıldığını ve neticesinde karar verildiğini belirterek, akabinde hizmet içi eğitim, gerekli oryantasyon programları ile öğretmenlerin göreve başladıklarını söyledi.

Uzaktan eğitim stüdyoları ile uzaktan eğitim alanında da oldukça iddialı olduklarını dile getiren Yurteri, “Biz uzaktan eğitimi 2 farklı aşamada düşünüyoruz. Birinci aşamada mevcut okullarımızda okuyan öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz; ikinci aşamada ise teknolojik alt yapımızı tüm Türkiye’de örmek olacak bir projeye dönüştürmeyi planlıyoruz.”  diye ifade etti.

3 FARKLI EĞİTİM MODELİ UYGULANIYOR

Akıllı Okular da Villa, Stüdyo ve Tematik olmak üzere 3 farklı eğitim modeli uygulanıyor

* Anaokulu ve ilkokullar için Villa konsepti- (Gölbaşı Anaokulu-İlkokulu)

*150-200 kapasiteli semt okulu olarak nitelendirilen Stüdyo modeli (Etimesgut Sağlık Kolej ve Anadolu Lisesi),

*Özgün alanlarda özellikle ara iş gücü ihtiyacına gideren kontenjan olanakları daha geniş olan Tematik konsept (İvedik OSB Anadolu Teknik Koleji )

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.