banner

‘App Store’ satış rekoru kırdı




Apple'ın uygulama mağazasının 2013 yılında rekor satış rakamına ulaştığı belirtildi

Apple kullanıcılarının geçen yıl Apple'ın uygulama mağazasından (App Store) 10 milyar dolardan fazla harcama yaptıkları, bunun bir rekor olduğu bildirildi.

Apple'dan yapılan yazılı açıklamada, sadece aralık ayında müşterilerin mağazada yaklaşık 1 milyar dolar harcadıkları ve 3 milyar civarında uygulama indirdikleri belirtildi.

Aralığın App Strore tarihinde en fazla satış yapılan ay olduğuna değinilen açıklamada, "2013'ü App Store'un en başarılı yılı yapan müşterilerimize teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, geçen yıl içinde en başarılı uygulamalardan bazılarının, Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp ve Clumsy Ninja olduğu, 2014 yılında da geliştirilecek yeni uygulamaların aynı başarıyı yakalamasının mümkün görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, App Store'un 155 ülkedeki iPhone, iPad ve and iPod touch kullanıcılarına bir milyondan fazla uygulama sunduğu kaydedilerek, müşterilerin mağazadaki 24 kategoriden istedikleri ürünü indirebildikleri ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.