banner

İşte akıllı tahtayı en çok kullanan il




Bekdata Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Bekir Gül, Türkiye’de sınıf yüzdeleri itibarı ile akıllı tahtayı en çok kullanan ilin Kastamonu, daha sonra da Mersin olduğunu söyledi

23 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Bekdata A.Ş.’nin bir eğitim kurumunun tüm isteklerine çözüm ürettiğini söyleyen Bekdata Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Bekir Gül, “Türkiye’de 600 özel okul, 1500 dershane, 110 üniversite, tüm askeri okullar, şirketlerin toplantı salonları ve sunum merkezleri, yurtdışında ise; Somali, Azerbaycan, Irak, Gürcistan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere sayısız kurumlara hizmet sunuyoruz” diyor.


Bekdata Teknoloji A.Ş., hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Bekdata Teknoloji A.Ş., 23 yılı aşkın bir süredir “çağdaş eğitim” kavramı kapsamında eğitim kurumlarının teknolojik ihtiyaçlarının belirlenmesi, projelendirilmesi ve karşılanması için sektörünün devleri ile birlikte çözümler üretmekte, projeler yapmakta ve profesyonel hizmetler vermektedir. Türkiye’de 600 özel okul, 1500 dershane, 110 üniversite, tüm askeri okullar, şirketlerin toplantı salonları ve sunum merkezleri, Yurt dışında ise; Somali, Azerbaycan, Irak, Gürcistan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere sayısız kurumlara hizmet sunuyoruz.

Eğitim teknolojileri alanında sunduğunuz ürün ve hizmetleri paylaşabilir misiniz?

Bekdata Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Bekir GülGenel olarak bir eğitim kurumunun tüm isteklerine çözüm üretmekteyiz. Mimio ürünleri Türkiye tek distribütörü, İngiliz patentli Sahara firmasının tüm ürün ve çözümleri, SANAKO Dil Laboratuarları Türkiye temsilcisiyiz. Türkiye de üretilen Termikel marka Etkileşimli TV sistemleri dağıtıcısı, Kioks ve dijital sunum sistemleri ve yönetimi, eğitim kurumlarına özel üretmiş olduğumuz çözümler(Akıllı Kutu, Dijital Kürsü, IDEBOARD Dokunmatik Tahta..)

Uzman olduğumuz çözümler;

*İnteraktif Eğitim Teknolojileri,

*Akıllı Sınıf, Akıllı Tahta, Etkileşimli TV Çözümleri,( Mimio - Sahara - Termikel - Idemark)

*Bilgisayar ve Dil Laboratuarları Yönetim Sistemleri,(SANAKO -BekSchool)

*Video Konferans ve Uzaktan Eğitim Sistemleri(LifeSize - Avaya - Policom)

*Tablet Bilgisayarlar ve Akıllı Tahtalar ile entegre Çözümler,(Apple-Samsung-ProBook-Dell-Acer)

*Bilgisayar ve Bilgisayar Donanımları,(Hp, Lenova, ProBook, TeknoPc, Epson)

*Kablolu - Kablosuz Network Çözümleri,

*Akıllı Kart Çözümleri,

*Projeksiyon ve Sunum Sistemleri,(Mimio - Epson - Asimetrik Ses Sistemleri)

*Görsel Sistemler, Kioks, Tv sistemleri ve yönetim yazılımları

Kısacacı ürün gamımızda bir eğitim kurumunun ihtiyaç duyacağı tüm sistemler mevcut.

AKILLI TAHTAYI EN ÇOK KULLANAN İL KASTAMONU

Ürün ve hizmetlerinizin özellikleri ve avantajları konusunda neler söyleyebilirsiniz?

Biz sektörde kendimizi ürün satıcılığından ziyade eğitim danışmanı olarak görüyoruz, dolayısıyla sunduğumuz ürün ve hizmetlerin en büyük avantajı ve farkı da altında Bekdata imzası olmasıdır. Çünkü bizim anlayışımız, ürünü ve hizmeti müşteriye sunup teslim etmekten ziyade bu sistemleri en verimli şekilde nasıl kullanacakları, kendilerini bir üst seviyeye nasıl taşıyacakları konusunda yardımcı olmak ve yön vermek. Ayrıca ürün ve hizmetlerimizin arkasında kalite, sınırsız bir eğitim ve teknik destek var. Bekdata ailesinin bütün fertleri konularında uzman ve her türlü desteği verebilecek niteliktedir, bu nedenle kurumların her türlü ihtiyaç ve sorununda başından sonuna kadar yanlarında yer alıp çözüme ulaştırıyoruz. Bu durum zaten başarıyı da beraberinde getiriyor ve sonuç olarak en çok tanınan, bilinen ve en verimli kullanılan ürünler haliyle bizim sunduğumuz ürünler oluyor.

Fatih Projesi başlangıcına kadar gelinen tüm projeler de bizim imzamız var. Fatih Belediye Başkalığı ile yapmış olduğumuz proje çok başarılı bir proje. Fatih ilçesi sınırları için deki 65 ilköğretim okulumuzun 1100 sınıfını 2010 yılı için de akıllı sınıf sistemine dönüştürdük. 1200 öğretmenimize sınırsız eğitim desteği verdik. Tüm ders kitaplarımızı elektronik tahta da kullanabilir hale getirdik.

Ülkemizde sınıf yüzdeleri itibarı ile akıllı tahtayı en çok kullanan ilimiz Kastamonu, daha sonra da Mersin'dir. Bu illerimiz deki tüm çalışmaları biz yürüttük. Fatih Projesini başlattık ama bitiremedik.

Eğitim Teknolojisi ve İnteraktif Eğitimi açıklayabilir misiniz?

Eğitim Teknolojisi, öğrenmenin kolaylaştırılması ve performansın sürekli geliştirilmesi için uygun teknolojik araçların ve süreçlerin yaratılmasını, kullanımını ve yönetilmesini mümkün kılan çalışma ve uygulamaların tümüdür.

İnteraktif Eğitim ise öğretmenin, öğrencinin ve öğrenilen materyalin sürekli etkileşim içerisinde olduğu ve bu sayede de öğrenmenin daha verimli, etkili ve kalıcı hale geldiği modern eğitim sistemidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlar hızla interaktif eğitim sistemine geçiş yapmaktadırlar.

Günümüzde eğitimde teknolojiden oldukça faydalanıyor. Eğitimde teknolojinin kullanımının öğrencilere sağladığı kazanımlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bugünün eğitim anlayışı, sadece öğrencilerin sınavları geçmesinden çok öteye gitmiştir. Bu nedenle öğrenme isteklerini pekiştirmek, dikkatlerini öğrenmeye çekmek ve katılımlarını arttırarak onları sürekli eğitim materyalleri ile etkileşim halinde tutmak en önemli eğitim sanatı haline gelmiştir. Dolayısıyla bugünün öğrencileri ve öğretmenleri için en uygun eğitim sistemi bugüne ayak uyduran eğitim sistemidir. Bugünün öğrencileri 21. yüzyılın yetenek setlerine sahip olmak için eğitilmelidirler:

•             Kritik düşünme yeteneği

•             Bilgi analiz yeteneği

•             Yeni fikir üretebilme yeteneği

•             Yaratıcı düşünme yeteneği

•             Komünikasyon yeteneği

•             İşbirliği yeteneği

•             Değişime ayak uydurabilme yeteneği

İnteraktif sınıf sistemleri öğrencilerin bu yetenek setlerini en iyi şekilde kavrayabilmelerini sağlar çünkü bugünün öğrencileri günlük hayatlarında tüm teknolojik araçlarla iç içe yaşamaktadırlar ve dış dünya ile etkileşimlerini bu şekilde sağlamaktadırlar.

Öğrenmenin;  % 83’ü görme, % 11’i işitme, % 3,5’ i dokunma, % 1,5’i koklama ve % 1’ide tatma yoluyla gerçekleşmektedir. Bu nedenle; öğrenme işlemine katılan duyularımızın sayısı ne kadar fazla ise, o kadar iyi öğreniriz ve öğrendiklerimiz o kadar  kalıcı olur. En iyi öğrendiğimiz şeyler kendi kendimize yaparak öğrendiğimiz şeylerdir. İnteraktif eğitim bu seviyede öğrenmeyi sağlayan en önemli araçtır.

FATİH PROJESİ İÇİNDE BEKDATA DA OLMAK ZORUNDA

Eğitim sistemimiz açısından 2013 yılını değerlendirebilir misiniz? 2014 yılında eğitim teknolojileri alanında ne gibi yenilikler söz konusu olacak?

Genel olarak 2013 yılı eğitim sistemimiz için hiç de iyi olmayan bir yıldı. Eğitim ve eğitim sistemi ile çok oynandı. Dilerim 2014 de yeni çözümler üretilip sistemi daha da sorunlu hale getirmezler.

Türkiye’de gelinen noktaya baktığımızda ise, Fatih Projesi olumlu bir çözümdü. Ancak doğru yönetilmediği için ağır aksak ilerleyebilmektedir. İlk günden beri de söylüyorum; bu proje için de Bekdata olmak zorunda. Bu iş bizim işimiz. Biz de bu projeye destek vermeliyiz. Ancak bu isteğimizi karar verecek yetiklilere bir türlü anlatamadım. Umarım bir gün bunu anlayacaklardır.

2014 yılı özellikle tablet çözümlerinin öne çıkacağı bir yıl olacaktır. Tabletlerin verimli çalışması için öğretmenlerimizin en iyi şekilde eğitilmeli ve yeni yazılımlar geliştirilmelidir. Sistemin başarısı kesinlikle aşağıdaki döngüye bağlıdır.  Bu döngü sağlanmadığı sürede başarısızlıklarımız da devam edecektir.

Dünya da ki akıllı tahta uygulamaları Etkileşimli LED TV ve Ultra yakın Akıllı Projeksiyon sistemlerine doğru gidecektir.   Aşağıdaki grafik gidişatın nereye doğru olduğunu göstermektedir.

Tüm bu uygulamaların etkili olabilmesi için en önemli unsur; öğretmenlerimizdir. Yatırımların en önemli kısmı öğretmenler için olmalı. Fakat sistem böyle gitmiyor. Biz 11 yıldır aşağıdaki söylemi söylüyoruz; "Öğretmenler öğrencilerin sahip olduğu en iyi eğitim aracıdır. Bırakın onlar öğretsinler"

Son olarak sizin eklemek istedikleriniz nelerdir?

1984 yılında matematik öğretmeni olarak başladığım mesleğimi çok kısa sürede bırakıp bilişim sektörüne girdim. 1995 yılından beri de sadece eğitim sektörüne hizmet ettim. Eğitim - öğretmen - öğrenci benim en önemli üçgenim. Bu sektöre hizmet etmekten gurur duyuyorum. Öğretmenlik hizmetlerimi belki de bu şekilde sürdürüyorum. Ülkemizin geldiği son noktada yönlendirici olmak istiyorum. "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır."

EĞİTİM KURUMLARININ ÜCRETSİZ DANIŞMANI OLACAĞIZ

2014 yılına ilişkin firmanızın hedefleri nelerdir?

2014 yılı 30 yıllık bilişim hayatımın en verimli yılı olacaktır. Bu işin en iyisini biz yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 2014 yılı bizim “Yenilikçi Bilişim” yılımız olacak. Eğitim kurumlarının ücretsiz danışmanı olacağız. Eğitimcilerimize yön vereceğiz.

-              Uzaktan eğitim çözümlerine ağırlık vereceğiz.

-              Tabletler ve entegre çözümlerini artıracağız.

-              Konferans salonları ses sistemleri çözümlerini geliştireceğiz.

-              Dil Laboratuvar sistemlerin de en iyisini yapacağız.

-              Kablosuz networks çözümlerin de ne iyisi olacağız.

-              Öğretmenlerimize içerik geliştirilmesi noktasın da eğitimlerimizi artıracağız.

-              Her kuruma özel çözümler geliştireceğiz.

Kısacası 2014 yılı, "Eğitime hizmet hakka hizmettir" düşüncesi ile hedeflerimizi en üst seviyeye taşıyacağımız bir yıl olacaktır.

Fatih Projesi başlangıcına kadar gelinen tüm projeler de bizim imzamız var. Fatih Belediye Başkalığı ile yapmış olduğumuz proje çok başarılı bir proje. Fatih ilçesi sınırları için deki 65 ilköğretim okulumuzun 1100 sınıfını 2010 yılı için de akıllı sınıf sistemine dönüştürdük. 1200 öğretmenimize sınırsız eğitim desteği verdik. Tüm ders kitaplarımızı elektronik tahta da kullanabilir hale getirdik.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.