banner

22 Yıllık Apple Tecrübesiyle Artı Bilgisayar




Artı Bilgisayar, 21. yüzyıla yakışır nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

Artı Bilgisayar bugüne kadar birçok üniversite ve ortaöğretim kurumlarında (K12) Mac laboratuvarı kurdu, eğitim kurumlarına özel projelerle 5 binin üzerinde öğrenci ve öğretmeni Apple Dizüstü Bilgisayar sahibi yaptı. Artı Bilgisayar Genel Koordinatörü İpek Tiryaki, firmanın 30’un üzerinde üniversite ve 10’un üzerinde K12’nin çözüm ortaklığını yapmaya devam ettiğini söylüyor.

Artı Bilgisayar hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

22 yıllık Apple tecrübesi olan şirketimiz 60’ı aşkın tecrübeli ve sertifikalı satış elemanı, Troy adında son tüketici ile buluşan 5 mağazası ile Türkiye’de Apple ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.

Eğitim sektöründe 13 senedir hizmet veriyoruz. Farklı üniversite ve ortaöğretim kurumlarında (K12) 20’ye yakın Mac laboratuvarı kurduk. Eğitim kurumlarına özel projelerle 5 binin üzerinde öğrenci ve öğretmeni Apple Dizüstü Bilgisayar sahibi yaptık. 30’un üzerinde üniversite ve 10’un üzerinde K12’nin çözüm ortaklığını yapmaktayız.

Eğitim kurumlarına yönelik sunduğunuz ürün ve hizmetlerinizin özellikleri ve avantajları konusunda neler söyleyebilirsiniz?

21. yüzyıla gelmemize rağmen hala 19. yüzyılda kullanılan tahta ve sıraların içinde olduğu öğretmen odaklı bir eğitim sistemine sahibiz. Fakat yıllar geçiyor ve teknoloji gelişiyor. Bizim şu andaki hedefimiz çağın getirdiği bu değişimlere ayak uydurabilecek bir nesil yetiştirmek. Çocuklar iPadler ve Apple’ın ekosistemi (iTunesU, iBooksAuthor, App Store) sayesinde artık evlerinde derslerini öğrenip, sınıfta bunun uygulamasını yapabiliyorlar. Apple’ın kullanıcı dostu yapısı sayesinde birçok araştırmanın da söylediği gibi grup çalışmaları ve uygulamalar çocukların kendileri bile fark etmeden öğrenmelerini sağlıyor. Burada bizim amacımız, kurumların hedefleri ve kültürünü göz önünde bulunduran projeler üreterek, teknoloji entegrasyonunu sağlamak. Uzman eğitmenlerle “iPad in Education” eğitimleri düzenliyoruz. Öğretmenlerimize interaktif ders içerikleri hazırlamak ve paylaşmakla ilgili eğitimler veriyoruz. (iBooks Author, iTunesU) Aynı zamanda zengin eğitim içeriğini tüm öğrencilere ulaştırıyoruz. Teknik altyapı danışmanlığı ve projelendirme desteği veriyoruz. iPad ile eğitim uygulamasına daha önce geçmiş yurtdışındaki okullara geziler düzenliyoruz.

Firma olarak sunduğunuz eğitimler nelerdir?

iPad’leri konumlandırma, kurulum ve entegrasyon hakkında genel bilgilendirme, Apple ID alma yöntemleri, uygulama satın alma yöntemleri, teknik servis desteği, telefon ve e-posta ile hizmet, öncelikli servis hakkı, altyapı güçlendirme hizmeti, ihtiyaca uygun MDM çözümlerini belirleme ve entegrasyonunu sağlama konularında hizmetler veriyoruz. iTunes U, iBooks Author eğitimi ile ders konularına özel uygulamalar hakkında sertifikalı eğitmenlerimiz tarafından eğitimler verilmektedir.

LocknCharge, OKULLARDA ŞARJ PROBLEMİNİ ÇÖZÜYOR

LocknCharge ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

2012 Eylül ayı itibariyle iPadlerin sınıflara tam entegrasyonunu sağlamak ve bu sistemi tam bir çözüme kavuşturmak amacıyla distribütörlüğünü aldığımız LocknCharge ürünleri okullarda toplu senkronizasyon ve sarj etme problemini ortadan kaldırıyor. Okullar kendi bünyelerine aldıkları iPad’leri saklamak, toplu halde şarj etmek ve sınıflar arası taşınmasını sağlamak amacıyla Artı Bilgisayar güvencesiyle LocknCharge ürünlerini kullanmaya başladı. Bu ürün, uzun zamanda beri problem olarak görülen iPad’leri depolama sorunun ortadan kaldırıyor ve aynı zamanda gün içinde iPad’lerin düzenli şarj olmasını sağlıyor. Sınıflara konulabilecek duvar aparatlarıyla öğrenciler iPad’lerini sarj etmeyi unutsa dahi LocknCharge ürünleri sayesinde bu bir sorun olmaktan kalkıyor ve dersin işleyişi aksamıyor. Apple’ın desteklediği bu ürün, içinden çıkan 8’li kutuları sayesinde iPad’lerin okul içinde taşınması ve sınıf içinde dağıtımı kolaylaştırıyor.

iPAD’LERİN EĞİTİMDE YARATTIĞI FARKI GÖSTERMEK İSTİYORUZ

2014 yılına ilişkin beklenti ve hedeflerinizden söz eder misiniz?

2014 yılında ulaşabildiğimiz kadar okula iPad’lerin eğitimde nasıl farklılık yarattığını ve bu cihazların yardımıyla ne kadar daha etkili eğitim verebileceklerini göstermek istiyoruz. Bunun dışında eğitim modelinin değişmesine, öğrencilerin deneyimleyerek ve konuları içselleştirerek öğrenmelerine yardımcı olmak. Okullara gerekli bilgileri ve desteği vererek, eğitimde vizyonlarını değişmesini sağlamak. Esas amacımız, öğretmen odaklı eğitimin, iPad’lerin ve Apple ekosisteminin desteğiyle öğrenci odaklı hale dönüşmesini sağlamaktır. Aynı zamanda yine iPad’in desteğiyle öğrencilerin istedikleri şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olup, bu sistemi okullara entegre etmek istemekteyiz. iPad’in erişilebilirlik özelliğini okullara tanıtarak, engelli öğrencilerin de yaşıtları gibi eşit fırsatlarda eğitim görebilmelerini sağlamak. Erişebilirlik özelliği işitme ve görme engelli çocuklar düşünülerek Apple tarafından yaratılmış bir özellik olmakla birlikte ürün kullanılmaya başladığı andan itibaren kişiye göre komut almakta gerek sesli, gerekse işitme engellilere yönelik yazılı olarak hizmet vermektedir.

Okullar kendi bünyelerine aldıkları iPad’leri saklamak, toplu halde şarj etmek ve sınıflar arası taşınmasını sağlamak amacıyla Artı Bilgisayar güvencesiyle LocknCharge ürünlerini kullanmaya başladı. Bu ürün, uzun zamanda beri problem olarak görülen iPad’leri depolama sorunun ortadan kaldırıyor ve aynı zamanda gün içinde iPad’lerin düzenli şarj olmasını sağlıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.