banner

Dijital Eğitim Sistemine Vooxe DES Dokunuşu




Uzun soluklu profesyonel çalışmalar sonucunda geliştirilen Vooxe Des Dijital Eğitim Sistemi eğitim sürecini yaşayan herkese ‘yeni nesil eğitim anlayışını’ sunuyor.

21.yüzyılda kullanımı kolay (sezgisel arabirimli) dokunmatik ekranlı mobil cihazlar bilgisayar kullanıcısının sayısını artırmış ve internet alt yapısının gelişimiyle internet kullanımı yaygınlaşmıştır. Gelişen teknolojiyle yeni nesil toplumun iletişim kurma biçimleri değişmiş; alışkanlıklar ve dolayısıyla yaşam tarzları farklılaşmıştır. Hemen hemen her alanda teknoloji ve internetin kullanımı, kişilerin ve kurumların kısa sürede ivme yakalamalarına, kendilerini geliştirmelerine ve yenilemelerine imkan tanımaktadır.

Günümüzde eğitim, mevcut teknolojik olanaklar sayesinde,  geleneksel yapısından sıyrılmakta, eğitimciye ve öğrenciye alternatif eğitim ortamları ve şekilleri sunmaktadır. Bu anlamda yapılan çalışmalar, eğitimin kalitesini, erişebilirliğini ve verimini artırmayı hedeflemektedir.

Uzun soluklu, profesyonel çalışmalar sonucunda geliştirilen Vooxe Dijital Eğitim Sistemi, eğitim sürecini yaşayan herkese ‘’yeni nesil eğitim anlayışı‘’ sunmaktadır.

Yeni neslin dünyasında, etkileyici eğitiminizle yer almayı arzu ederseniz, sizleri yeni neslin yaygın olarak kullandığı tüm cihazlarla uyumlu çalışan Vooxe DES uygulaması ile tanıştırmak isteriz.

Dijital Eğitim Sistemi (DES)

Dijital Eğitim Sistemi bulut sunucu desteği ile çalışan yeni nesil mobil eğitim platformu. Bu platform eğitimcilere mevcut içeriklerini etkileşimli (interaktif) uygulamalarla zenginleştirip akıllı servisler aracılığıyla öğrencilerine mobil cihazlarında kullanmak üzere sunma olanağı tanıyor. DES, sezgisel ve basit kullanıcı arabirimleri sayesinde, kullanıcıya dokunmatik ekranlı cihazlar (Akıllı Tahta, Tablet PC vb.) üzerinde, çevrim içi ve çevrim dışı şekilde rahatça çalışma imkanı sunuyor. Ayrıca klasik fare-klavye kullanıcı arabirimleri ile de tam uyumlu.

DİJİTAL EĞİTİM SİSTEMİ’NİN GETİRİLERİ

• Tüm işletim sistemleriyle (Windows, MacOS, Linux, Android, IOS) uyumlu çalışan yeni nesil cihazların (tablet pc, laptop, masaüstü pc) ve akıllı tahtaların eğitim sistemine entegrasyonu

• Bulut sunucu teknolojisiyle tablet ve akıllı tahta üzerinde yapılan tüm işlemlerin kaydedilmesi

• İnternet bağlantısı olmadan içeriklere erişim ve üzerinde çalışma imkanı

• Öğrenciye zengin çoklu ortam (multimedya) içerikli e-kitaplar sunma; öğrencinin içerikleri okumasını, üzerine yazmasını, ödev yapmasını ve bunları öğretmeniyle paylaşmasını sağlama

• Öğrencinin kendi kendine test ve sınav uygulamasını sağlama, sınavdan hemen sonra o anda ölçme-değerlendirmeye tabi tutma ve çözümünü sunarak doğrusunu öğretme

• Öğretmene derste kullanacağı içerikleri en hızlı ve en etkili şekilde sunma imkanı verme

• Ödevlendirme, ödev takibi ve öğrencinin gerçekleştirdiği çalışmaları izleme

• Öğrenci ile öğretmen arasındaki paylaşımı artırma, iletişimi sürekli kılma

• Merkez tarafından kullanıcıların (öğretmen, öğrenci) gerçekleştirdiği işlemleri kontrol edebilme, çeşitli raporlar alma

Vooxe DES’in Sunduğu İmkanlar

Öğrenci

Eğitimle ilgili tüm dokümanlarına (içerik, not, araç vb.)  yaklaşık 1/2 kg. ağırlığındaki tek bir cihaz üzerinden ulaşma, üzerinde çalışma ve saklama; öğrenme sürecinde aktif olma ve dolayısıyla daha hızlı ve hafızasında daha kalıcı şekilde öğrenme; dilediği zaman interaktif sınav uygulama ve gerçekleştirdiği tüm işlemlerin sonucunu detaylı sonuç belgesi, analizleri ve çözümleriyle görüntüleme; öğretmeniyle sürekli iletişimde olma; etkin öğrenme sürecini daha kısa zamandatamamlama.

Öğretmen

Derste zamanı daha verimli kullanma; çoklu ortam ve interaktif ders içerikleriyle ders boyunca öğrencinin dikkatini ve ilgisini en üst seviyede tutma; öğrencinin çalışmalarını sınıfta ve sınıf dışında daha kolay takip etme; öğrencinin bilgisini daha sık ölçme-değerlendirme; öğrencinin eksiklerini çok kısa sürede tespit etme; öğrenciyle sürekli iletişimde olma.

Kurum

Öğrencilere ve öğretmenlere kullanımı kolay, erişimi rahat ve paylaşımı sürekli kılan bir eğitim sistemi sunarak memnuniyeti artırma ve farklılık yaratma; ekonomik şekilde içerik sağlama; içerikleri güvenli ortamda saklama ve eğitim dönemi süresince kullandırma; sistemi kullanan öğretmen ve öğrencilerinçalışmalarını kayıt altında tutma ve bu verilerden çeşitli raporlar oluşturarak eğitim sürecini yakından takip etme ve iyileştirme.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.