banner

Vestel akıllı tahtaları ile dünyaya açılıyor




Fatih Projesi’nin ilk fazını kazanan Vestel akıllı tahtaları ile dünyaya açılıyor

Vestel Dijital Fabrika Müdürü Hayrettin Çelikhisar, akıllı tahtaları ile yurtdışında da büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, “Avrupa’da İngiltere ve Almanya ile ihracat çalışmalarına başladık. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avustralya dahil dünyanın birçok bölgesinden de akıllı tahtalarımıza yoğun talep geliyor. Önümüzdeki dönemde akıllı tahtalarımız ile dünyanın birçok ülkesinde olacağız” diyor.

Vestel’in sahip olduğu Ar-Ge deneyimi ve teknoloji birikimi ile akıllı tahta üretimine 2011 yılında başladığını söyleyen Vestel Dijital Fabrika Müdürü Hayrettin Çelikhisar, dışarıdan bilgi transferi gerçekleştirmeden kendi know-howu ve üretim kapasitesi ile akıllı tahtalarını Manisa‘daki Vestel City’de ürettiklerini  ifade etti.

Akıllı tahtaları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi kapsamında düzenlediği akıllı tahta projesinin 85 bin adetlik ilk fazını kazanarak önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Çelikhisar, FATİH Projesi’nin 347 bin 367 adet etkileşimli dijital tahta (akıllı tahta) için düzenlenen ikinci ihalede de en düşük teklifi Vestel’in verdiğini belirtti.

FATİH PROJESİ’NİN BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi FATİH Projesi’nin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Hayrettin Çelikhisar, “Ortadoğu ve Avrupa’ya örnek oluşturan bu proje kapsamında akıllı tahtalarımızı, çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturuyoruz. Bu proje sayesinde elde edeceğimiz ihracat kapasitesiyle Türkiye’nin ihracat hacmine de büyük katkı sağlıyoruz.”  dedi.

Çocukları ileri teknoloji eğitim olanaklarıyla buluşturan FATİH proje dâhilinde Vestel’in üretimini gerçekleştirdiği akıllı tahtaların yurtdışında da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Çelikhisar, konuşmasına şöyle devam etti: “Avrupa’da İngiltere ve Almanya ile ihracat çalışmalarına başladık. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avustralya dahil dünyanın birçok bölgesinden de akıllı tahtalarımıza yoğun talep geliyor. Önümüzdeki dönemde akıllı tahtalarımız ile dünyanın birçok ülkesinde olacağız.”

Sahip olduğu Ar-Ge deneyimi ve teknoloji birikimi ile akıllı tahta üretimine 2011 yılında başlayan Vestel, dışarıdan bilgi transferi gerçekleştirmeden kendi know-howu ve üretim kapasitesi ile akıllı tahtalarını Manisa‘daki Vestel City’de üretiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.