banner

Google'dan 'yapay zeka' hamlesi




Google, 'yapay zeka' üzerine uzmanlaşan Londra merkezli DeepMind adlı şirketi, 400 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, yapay zeka teknolojisinde dünya lideri olmak için önemli bir adım attı. Çeşitli alanlarda bilimsel çalışmalara imza atan Google, 'yapay zeka' üzerine uzmanlaşan Londra merkezli DeepMind adlı şirketi, 400 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.

Re/code'nin raporuna göre, Google, Londra'da faaliyetlerini sürdüren yapay zeka şirketi DeepMind'ı satın aldı. Şirket, konuyla ilgili detayları henüz paylaşmadı.

DeepMind adlı 'yapay zeka' şirketi, misyonlarının "en iyi makine öğrenme ve sistem nörobilim yöntemlerini kullanarak güçlü ve çok amaçlı öğrenme algoritmaları" üretmek olduğunu belirtiyor.

Google, daha önce de 'yapay zeka' üzerine çalışmalar yapan DNNresearch, Wavii ve Boston Dynamics gibi şirketleri de bünyesine katmıştı. Teknoloji devi, bünyesine kattığı son şirketlerle sektörde dünyanın 1 numarası olma yolunda büyük bir adım attı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.