banner

Fatih Projesi’nde Apple tablet sinyali




Türkiye’nin, Apple’dan FATİH Projesi kapsamında 10,5 milyon tablet alımı yapıp bunları öğrencilere dağıtacağı iddia edildi.

Geçtiğimiz hafta içinde Arap ülkelerini ziyaret eden Tim Cook; bu hafta da Zorlu Center içinde açılacak olan Apple Store Türkiye’nin açılışına gerçekleştirmek ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile yapacağı özel görüşmeler için ülkemize geldi.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye, FATİH Projesi kapsamında 10,5 milyon tablet almayı ve bunları öğrencilere dağıtmayı planlıyor. Apple ve TC Hükümeti arasında bir süredir devam etmekte olan görüşmelerin, Tim Cook’un ülkemize gelmesiyle birlikte nihai bir karara bağlanması bekleniyor.

Tim Cook’un öncelikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmenin detayları konusunda şu anda net bir bilgi olmasa da Apple ve  Türkiye arasındaki anlaşma hacminin 4 milyar doları bulacağı söyleniyor.

Şu anda Amerika’da en ucuz iPad Air 499$, iPad 2 ise 399$ fiyata sahip. Ülkemize hangi modelin geleceği ve satış fiyatı yakın zamanda ortaya çıkacak ama Apple’ın Türkiye’ye %20’lik bir fiyat indirimi yapması bekleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.