banner

Fatih Projesi’nde görev alacak personele sınav yapılacak




Eğitimde Fırsatları Artırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi'nde görev yapacak teknik personel, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (SAÜSEM) gerçekleştirilecek sınavla yetki belgesi alacak.

SAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Zengin, AA muhabirine, personel belgelendirme konusunda ülke genelinde iyi konumda olduklarını söyledi.

Mesleki Yeterlilik Kurumunca akredite edilen merkezin ülke genelindeki personel yetkilendirme işlemlerinin yarıya yakınını gerçekleştirdiğine dikkati çeken Zengin, 15 meslekte belgelendirme yaptıklarını dile getirdi.

Zengin, FATİH Projesi'nde görev alacak bilgi işlem destek elemanlarının belgelendirmesini de yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Meslek Yeterlilik Kurumu, projede çalışacak elemanların belgeli olmalarını istiyor, bu belgelendirme sürecini biz yürütüyoruz. Proje için alınacak personel sayısını Milli Eğitim ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı belirleyecek. İhaleyi kazanan Vestel firması, belgelendirme sonucu seçilecek kişileri istihdam edecek. Sınava girmek için hiçbir ön koşul bulunmuyor. Sadece bilgisayar ve teknoloji bilgisi ön planda tutulacak."

Zengin, SAÜSEM'in internet sitesinde detaylı bilginin yer aldığına işaret ederek, "Sınav, biri teorik, diğeri uygulamalı olmak üzere 2 aşamadan oluşuyor. Teorik aşamada 5, uygulamalı aşamada 7 bölüm var. Teorik aşama tek oturumda tamamlanacak ve sınav 400 lira gibi ücrete tabi ancak ikinci sınav ücretsiz yapılacak. Uygulamalı aşama ise 15-20 dakikalık prosesi kapsayan bir sınav olacak. Başvurular 20 Temmuz'da tamamlanıyor. Sınav, 16 Ağustos'ta yapılacak" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.