banner

Terminatör’ün eli gerçek oldu




İtalyan ve Alman bilim insanları, parmakları bağımsız olarak hareket edebilen ilk robot elini geliştirdi

Terminatör’ün eli gerçek olduVatan gazetesinde yer alan habere göre, İtalyan ve Alman bilim insanları, normal bir insan eli boyutunda ve parmakları bağımsız olarak hareket edebilen ilk robot elini geliştirdiler.

Bilim insanlarının Dexmart Hand ismini verdikleri robot el, bir insan eline en yakın teknolojik adım. Nesneleri tutup, ağırlık kaldırabilen Dexmart için araştırmayı yürüten Profesör Claudio Melchiorri, ‘’Robot el için insan elini baz aldık. Dexmart, ev işlerine yardım edebilcek kapasitede’’ açıklamasını yaptı. (Vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.