banner

Dünyanın ilk web sitesi 21 yaşında




Tim Berners Lee tarafından yayınlanan dünyanın ilk websitesi 21. doğum gününü kutluyor.

Dünyanın ilk web sitesi 21 yaşında6 Ağustos tarihinde İsviçre 'de bulunan CERN'de hayata geçirilen proje kapsamında yaratılan siteye isteyenler hala ulaşabiliyor. Hazırlanan ilk site olması nedeniyle basit bir görünüme sahip olan sayfada, World Wide Web'in ne olduğundan ve projenin detaylarından bahsediliyor.

Site ayrıca ziyaretçilerine kendi sayfalarını nasıl yaratacağı hakkında da bilgi veriyordu.

Tim Berners-Lee kimdir

Tim Berners-Lee 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ (WWW) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuş olan bilgisayar profesörüdür.

Web'in babası kabul edilir. Aynı zamanda ilk Ağ tarayıcısı yazılımını, 1990 yılında, geliştirmiştir. 1994 yılında Ağ ile ilgili standartları dünya çapında belirleyecek açık bir kurum olan W3C'yi kurmuştur, halen de başkanlığını yapmaktadır.

İnsanlık kültürüne katkılarından ötürü 2004 yılında kendisine İngiltere Kraliçesi tarafından sör (sir) unvanı verilmiştir. 1955 yilinda Londra Ingiltere'de dogdu.[1] Oxford Universitesine gitti ve Fizik dalında diplomasını aldı. HTML kodunu daha cok tanıtabilmek için John Pool's Image kampanyasında işe girdi.[2] 2004 yilinda Southampton Üniversitesinden kendine sunulan araştırma pozisyonunu kabul etti.[3] Ancak şu an İngiltere başkanı Gordon Brown'in istegiyle Ingiliz hukumetinin internet projesi üzerinde çalışmakta.[4]

Kendisi şu anda World Wide Web Consortium'un (W3C) başkanı, MIT'de kıdemli araştırmacı ve Southampton Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri profesörüdür.

Ünlü Sözü ; "İnternetteki gezintiniz Dünyayı etkiliyor"

(kaynak wikipedia)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.