banner

İş hayatında e-posta atarken nelere dikkat edilmeli?




İngiltere’de yapılan araştırmada iş yerinde atılan e-postalarda dikkat edilmesi gereken önemli maddeler belirlendi. Buna göre özellikle müşterinize e-posta yolluyorsanız sakın ona öpücük yollamayın!

İngiltere’de bulunan popüler bir ofis malzemeleri şirketi tarafından yapılan araştırmada iş arkadaşlarına atılan e-postalarla ilgili şaşırtıcı gerçekler ortaya çıktı.

Çalışmaya katılanların üçte ikisi yazım hataları barındıran e-postayı yazan kişiye karşı olumsuz duygular beslemeye başladıklarını söyledi.

Araştırmaya katılanların büyük bir çoğunluğu tatile çıkarken “Ofis dışındayım” mesajının mutlaka posta kutusuna eklenmesi gerektiğini söyledi.

Araştırmaya göre e-postalarda kullanılmaması gereken ifadeler şöyle sıralandı:

-Özellikle müşterilere gönderilen e-postalarda “Öptüm” gibi ifadeler postayı alan kişi tarafından itici bulunuyor.

-Araştırmaya katılanların %44’ü e-postalarında gülen yüz görmek istemediğini söyledi.

-Deneklerin %54’ü iş dolayısıyla tanıştıkları insanların kendilerine “Tatlım”, “Canım” gibi ifadelerle seslenmesini istemediğini belirtti.

-Çalışanların %17’si ise iş arkadaşlarının kendilerine hafta sonu ne yapacaklarını sormasından rahatsız olduğunu bildirdi.

(kaynak ntvmsnbc)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.