banner

Bir Türk oyunu daha Apple’da




Kişisel oyun geliştirici Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an için iPhone marka telefonlarda oynanmak üzere Apple mağazasına ''yüzde 100 Türk fikri ve geliştirmesi'' olan bir yazılım eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bir Türk oyunu daha Apple’daTemel olarak ağaçtaki bazı kuşların parmak hareketleri ile vurularak puan kazanılması mantığındaki ''Birdzy'' isimli oyun fikrini eşi ile birlikte bulduğunu, yaklaşık 3 ay bu fikir üzerinde çalıştıklarını ve daha sonra uygulama yazmaya başladıklarını belirten Öztürk, oyunu geliştirme aşamasında çok eğlendiklerini anlattı.

Daha önce de Apple mağazasına hukuk ve ekonomi terimleri sözlüklerini eklediklerini anlatan Öztürk, ilk defa bir oyunla markete girdiklerini vurguladı.

Öztürk, Apple mağazası için kişisel olarak sıfırdan bir oyun geliştirmenin maliyetinin iyi bir bilgisayar, test cihazları ve yardımcı uygulamalar da düşünülürse, yaklaşık 5-10 bin lira arasında olduğunu ve bu maliyetin ekip/ekipman büyüklüğüne göre değiştiğini, ayrıca bu maliyete reklam ve tanıtım faaliyetlerinin dahil olmadığını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.