banner

Apple dahi çalışanını öyle bir nedenle işten çıkardı ki




 

Apple'ın telefonlarını bir bir kıran hacker'ı işe aldı, bir yıl sonra da öyle bir bahaneyle işten çıkardı ki...

Nicholas AllegraApple'ın bir yıl öncesine kadar baş belası olan ve iPhone ve iPad'leri "kırmak" için kullanılan jailbreakme yazılımı geliştiren Nicholas Allegra, Apple'da staja başlamasından tam bir yıl sonra işten kovuldu.

Allegra, olayı Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Apple'ın Allegra'yı kapı önüne koymasının nedeni ise cevap verilmeyen bir e-posta oldu. Allegra, gelen bir e-postaya dönüş yapmadığını, Apple'ın da bunu gerekçe göstererek kendisiyle yollarını ayırdığını kaydetti.

19 yaşında olan Allegra, 8 yaşlarındayken Visual Basic isimli yazılımını öğrendi ve ilerleyen yaşlarında da hack yazılımlarıyla uğraştı. Jailbreakme ile Apple'ın dikkatini çekeren Allegra, bir yıl önce ağustosta staja başladı.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.