banner

İnternette ‘tr’ yerine ‘tc’ dönemi




İnternet kullanımının artmasıyla birlikte en yaygın kullanılan “com’’ uzantısı ile biten internet alan adları dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tükendi.

İnternet üzerinde faaliyet göstermek isteyenler de farklı uzantılar satın almak zorunda. Com uzantısının satın alma sürecinin uzun sürdüğünü gören İngiliz AdamsName şirketini satın alan Alman kökenli Interstate, Türkiye’de kurduğu TCNET şirketi 5 Kasım’dan itibaren .tc alan adı satışına başlıyor. Markaların ve kurumların internet ortamında isimlerinin farklı kişilerce alınmasıyla yaşadıkları mağduriyeti göz önünde bulunduran TCNET yönetimi, ilk dokuz gün yalnızca Marka Tescil Belgesi olan kurum ve kişilere özel kayıt haftası olarak ayırdıklarını açıkladı. 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren ise bir hafta “ön satış haftası” yaparak alan adlarını sunacak. Şirketin Genel Müdürü Ertan Ulutaş; alan adı satışının internet ortamında yapılması nedeni ile dünyanın her yerinden yerine getirileceğini vurguladı. Ulutaş, Türkiye’de gerçekleştirdikleri yatırımla daha çok Türk insanına hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca .gov uzantısının Amerikan devletine ait bir uzantı olduğunu belirten Ulutaş sosyal sorumluluk gereği tüm kamu kurum kuruluşlarına .tc uzantısını ücret almadan vereceklerini aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.