banner

Öğrencilere verilecek tabletler dayanıklı olmalı




Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılmasını öngören Fırsatları Araştırma ve Teknolojiyi İyileştirme (FATİH) Projesi’nin pilot uygulaması devam ediyor.

halit zaimŞimdilik piyasada satılan mevcut tabletlerle eğitim devam ederken projeye dahil olmak isteyen şirketler ise şartları yerine getirmek için harıl harıl çalışıyor.

Casper-Exper-Netaş, konsorsiyum oluşturdu. Arçelik-Vestel, işbirliği niyetini açıkladı. Microsoft-Acer-Turkcell projeye göz kırparken Huawei, Vodafone gibi uluslararası şirketler de projede ‘ben varım’ mesajı verirken Japon teknoloji devi Fujitsu ‘en dayanıklı tableti’ üretecek tek şirket olduğunu iddia etti. Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim, FATİH Projesi’nde en ucuz ürünü değil, en sağlam cihazı en uygun fiyata üretmenin önemi üzerinde durdu. Öğrencilere dağıtılacak ürünlerin suya, toza, kırılmaya ve zorlu iklim şartlarına dayanıklı olması gerektiğine dikkat çeken Zaim, “Çocuklar bu cihazları hoyrat kullanabilir, tabletleri suya sokabilir, düşürebilir hatta kışın üzerine oturup kayak bile yapabilirler. Bunun için cihazların çok sağlam olması gerekiyor.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.