banner

Twitter’dan trafik cezası geliyor




Sürücüler dikkat! Trafik kurallarını ihlal ettiğiniz an da ‘tweet’leneceksiniz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Masa Birimi’nin başlattığı yeni uygulamayla, sosyal medyanın ilk kez trafik kontrolünde resmi ve aktif rol alması mümkün hale geliyor.

Sosyalmedyaport sitesinin haberine göre, sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan İBB Trafik Kontrol Merkezi, vatandaşlardan emniyet şeridini ihlal edenleri fotoğraflayıp Twitter’dan kendilerine göndermelerini istedi. Beyaz Masa’ya ait @ibbbeyazmasa adresinden yapılan açıklamada, ihlal fotoğraflarının Twitter’da @4441154 ve @ibbbeyazmasa adresiyle paylaşılmasını istedi.

Fotoğraflarda emniyet şeridi ihlalinin tam gözükmesi ve plakanın okunabilir olmasının gerekli olduğu belirtilirken, vatandaşların gönderdiği fotoğrafları incelemeye alacak olan Trafik Kontrol Merkezi tarafından plakadan kesilen cezaların sürücünün adresine postalanacağı ifade edidi.

Geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle emniyet şeridi ihlallerinin cezası 72 liradan 650 liraya çıkartılmıştı.

(sosyalmedyaport)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.