banner

Twitter Türkiye raporu yayınlandı




En çok takipçisi olan ünlü kim? En çok hangi gazete takip ediliyor? En çok hangi gün, hangi saatlerde tweet atıyoruz? En çok takipçisi olan siyasetçi kim? İşte Twitter'ın Türkiye raporunda öne çıkanlar...

Sosyal medya takibi ve ölçümleme hizmeti sunan Monitera, Türkiye’de Twitter’ın kullanım istatistiklerini açıkladığı çalışması 'Twitter Türkiye 2013'ü yayınladı.

Rapora göre Türkiye'de Twitter kullanıcılarının yüzde 53’ü kadın, yüzde 47’si erkek. Aylık aktif kullanıcı sayısı 6.2 milyon, haftalık aylık kullanıcı sayısı ise 4.3 milyon olarak belirlendi.

Atılan tweet sayısında inanılmaz artış

2013 verilerine göre Türkiye’de günde 8 milyon adet tweet atılıyor. Bu rakam 2012’ye göre neredeyse 5 kat artmış. En çok tweet atılan gün Çarşamba olurken, gün içinde saat 22.00 ve 23.00 arası kullanıcıların Twitter’da en çok vakit geçirdiği saat dilimi.

Ünlülerin ilk üçü aynı

Twitter’da en çok takip edilen ünlülerin ilk üç sırası değişmedi. Zirvedeki 3.5 milyondan fazla takipçisiyle zirvede olan Cem Yılmaz’ı 2.8 milyon takipçiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 2.4 milyon takipçiyle Demet Akalın izliyor.

Twitter’dan en çok paylaşım yapan şehir ise İstanbul

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.