banner

Okul Trendi okul kıyafetlerine yenilik getirdi




Okul kıyafetlerine yeni soluk getiren OKUL TRENDİ yeni koleksiyonlar yaratmak istiyor

Okul Trendi markasıyla sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Matrak Shop, 2005 yılından bu yana başta t-shirt olmak üzere birbirinden farklı giyim ve aksesuar ürünlerinin tasarım, üretim, satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştiriyor. Matrak Shop İş Geliştirme Müdürü M. Bora Durmuşoğlu, ana kriterlerinin rahat, kaliteli, cıvıl cıvıl ama okullara kurumsal kimliğini hissettirecek yepyeni koleksiyonlar ortaya koymak olduğunu söylüyor.

Matrak Shop’un günümüze kadarki gelişimi hakkında bilgi verir misiniz?

Türkiye genelinde üretim ve satış haklarının sahibi olduğumuz South Park, SpongeBob, Teenage Mutant Ninja Turtles, Dora The Explorer ve Domo gibi dünyaca ünlü karakterlerin lisanslı ürünlerinin yanında okullar, şirketler, kampanyalar, kutlamalar ve özel günler için de alternatif tasarımlar üretiyoruz. Türkiye’nin birçok yerine toptan satışlar gerçekleştirirken, 8 tanesi çeşitli AVM'lerdeki kendi mağazalarımız olmak üzere toplam 21 farklı noktada perakende satış yapıyoruz. Bununla birlikte Markafoni, Limango, Morhipo, Trendyol, Lidyana, N11, Mizu ve Gittigidiyor’un da aralarında bulunduğu onlarca alışveriş sitesinde ürünlerimizi binlerce müşteriye ulaştırıyoruz.

Bu tecrübemizle hem gençlerimizin, hem velilerimizin, hem de okullarımızın yanında başarılı bir çözüm ortağı olabileceğimize inanıyoruz.

Ürün yelpazenizde ne gibi ürünler yer alıyor? En çok hangi ürünleriniz tercih ediliyor ve nedeni sizce nedir?

Okullar için t-shirt ve sweatshirt çeşitleri başta olmak üzere eşofman altı, şort, etek, pantolon, yelek, mont, çanta, cüzdan, atkı, kupa bardak ve anahtarlık gibi ürünlerle adeta okula özel bir moda koleksiyonu oluşturuyoruz, en çok tercih edilen ürünlerimiz t-shirtler oluyor.

Gömlek, pantolon, ceket gibi klasik giyim kalıplarının dışında, hareket kabiliyetini arttıran, dayanıklı ve rahat alternatifler gençler tarafından daha fazla ilgi görüyor, biz de bu doğrultuda gençlerin ruhuna hitap etmeyi asla ihmal etmiyoruz.

GENÇLERİN DİLİNDEN ANLAYAN BİR TASARIM EKİBİMİZ VAR

Ürünlerinizi oluştururken gözettiğiniz kriterler var mıdır? Ürünlerinizin tasarım aşaması hakkında bize neler söyleyebilirsiniz?

Giyim tarzının, okulda ve eğitimde motivasyon için ne kadar önemli bir araç olabileceğini gayet iyi biliyoruz. Ana kriterimiz rahat, kaliteli, cıvıl cıvıl ama okulların kurumsal kimliğini hissettirecek yepyeni koleksiyonlar ortaya koymak. Gençlerin dilinden anlayan bir tasarım ekibimiz var ve bu ekip, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında sektörün önde gelen firmalarıyla işbirliği içerisinde çalışıyor. Hedefimiz, öğrencilerin okul dışında dahi giymek isteyeceği koleksiyonlar oluşturmak…

Okul kıyafetleri konusunda işbirliği yaptığınız eğitim kurumlarıyla nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz?

Öncelikle öğrenciler ve velilerden aldığımız fikirleri, tecrübelerimizle birleştirerek okul yönetimleriyle istişare ediyoruz. Ana hatlarını belirlediğimiz koleksiyon için ortaya çıkan doneleri tasarım ekibimize ulaştırıyoruz ve ilk hazırlıklar başlıyor. Sözleşmeler imzalandıktan sonra tasarım ekibimizin ortaya çıkardığı taslakları en kısa zamanda okula ileterek fikirlerini alıyoruz, nihai tasarımlar onaylandıktan ve ürün adetleri belirlendikten sonra iş üretime kalıyor. En kaliteli kumaşlar, en iyi baskı ve nakış yöntemleriyle bir araya getirilerek koleksiyon tamamlanıyor ve en şık ambalajlar içerisinde okullarımıza teslim ediliyor.

Bunun haricinde hazırladığımız koleksiyonu bir mağaza konseptine çevirip satış ve satış sonrası hizmet konusunda da destek olduğumuz kurumlar var.

Okullarda uygulanan serbest kıyafet konusundaki düşünceleriniz neler? Bu doğrultuda okul kıyafetlerinin öğrencilerin eğitimine ne gibi katkılar sağladığı söylenebilir?

Biz, kişinin ya da kurumların kendini ifade tarzı ve imajı açısından kıyafetin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kıyafet seçimini, eğitimdeki performans ve motivasyon için en önemli kriterlerden birisi olarak görüyoruz. Bununla birlikte kıyafette marka çılgınlığının tehlikeli bir boyuta gelmesi, kıyafetin bir ayrımcılık aracı gibi kullanılması ve benzeri pek çok önemli hususun üzerinde çok iyi düşünülmeli.

Serbest kıyafet uygulamasıyla birlikte okullarda aidiyet duygusunun kaybolması, özel okullarda burslu okuyan öğrencilerin yaşayabileceği sıkıntılar, velilerin öğrencilerle aynı görüşte olmayıp kıyafet konusunda çocukları ile karşı karşıya gelmesi ve özellikle büyük okullarda güvenlik problemleri yaşanabileceği gibi pek çok konu gündeme geldi. Bu gündemi çok yakından takip ediyoruz ve analizlerimizi ona göre yapıyoruz. Hedefimiz öğrenci performansını olumlu etkileyecek, dolayısıyla velileri ve kurumları da rahatlatacak çözümler ortaya koyabilmek.

TERCİH EDİLME SEBEBİMİZ KALİTE VE TASARIM

Okullar sizin ürünlerinizi neden seçsin? Sizin ürünlerinizi diğer okul kıyafetlerinden ayıran fark ve özellikler nelerdir?

Tecrübe, bilgi birikimi, profesyonellik, kalite yönetimi ve müşteri memnuniyetinden taviz vermeyen şirketimizin, okullar için de vazgeçilmez ürünler ortaya koyacağından şüphemiz yok. Türkiye genelinde üretim ve satış haklarının sahibi olduğumuz dünyaca ünlü karakterlerin çalışma disiplini bize ekstra bir değer katıyor; böylece kalite ve tasarım bizim için kati unsurlar haline geliyor.

Ürünlerimizi diğerlerinden ayıran en önemli özellik az önce de bahsettiğim gibi kalite ve tasarım ikilisi; şirketimiz en büyük yatırımı tasarım ve üretime yapıyor, ekibimizi, teknik alt yapımızı, organizasyonumuzu buna göre ayarlıyoruz. Böylece daima öne çıkaracağımıza ve bizimle çalışanları da mutlu edeceğimize eminiz. Rekabette geri kalmamak için gayret eden kurumlar bizi her zaman daha fazla heyecanlandırıyor, çünkü biz de işbirliği yaptığımız okulları rakiplerinin önüne geçirmek için mücadeleye dahil oluyoruz.

İleriye yönelik planlarınız nelerdir? Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

2014 yılı hedefimizin başına okul kıyafeti imajını baştan aşağı değiştirecek yeni bir markamız Okul Trendi’ni koymuştuk. İlk yılımızda Türkiye çapında 9 özel okula hizmet vermeye başladık. 2015 yılında da bunu geliştirerek sürdüreceğiz ve klasik okul kıyafetlerinin döneminin kapandığını herkese göstereceğiz. Okul Trendi ile birlikte hem öğrenciler, hem veliler, hem de okul yöneticileri rahatlayacaklar. Biz de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapıp, okullarımızın memnuniyetini daima en yukarıda tutmaya gayret edeceğiz.

OKULLARIN YILLIK FAALİYETLERİNE GÖRE TASARIMLAR DA YAPIYORUZ

Ayrıca özel tasarımlar da yapıyorsunuz. Bu özel tasarımların içinde hangi ürünler yer alıyor?

Çözüm ortağı olduğumuz okullardan her yılın başında akademik takvimleriyle birlikte yıllık faaliyet planlarını alıyoruz ve biz de bu planlama doğrultusunda öne çıkabilecek ürünlerle ilgili çalışmalara başlıyoruz. Bayramlarda, kutlamalarda, törenlerde, sosyal aktivitelerde öğrencilerin, öğretmenlerin ya da yöneticilerin kurumsal kimliğini yansıtacak ürünleri en doğru zamanda sunma şansı yakalıyoruz. Diğer bir deyişle bizim hizmet verdiğimiz okullar “Kapadokya gezisinde ne giysek?”, “Mezuniyet tişörtlerimiz nasıl olmalı?”, “Okul takımı eşofman için hangi rengi seçmeli?” gibi sorularla vakit kaybetmiyor, anında çözümle karşılaşıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.