banner

Özel meslek liselerine öğrenci başına nakit destek




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, katıldığı bir fuarda özel meslek liselerine öğrenci başına nakit destek sağlanacağını belirtti.

Özel meslek liselerine destekBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ABD'nin Boston kentinde düzenlenen ''Uluslararası Biyoteknoloji Fuar ve Konferansı''ndaki temaslarının ikinci gününde ABD'nin Massachusetts Valisi Deval Patrick ve bazı ilaç firmalarının Üst Yöneticileri (CEO) ile görüştü. Ergün, fuara bu yıl ilk defa katılan Türkiye'nin, Türkiye pavilyonunun açılışını gerçekleştirdi.

ABD'deki firmaların da yeni pazarlara açılmak için işbirliği yapabilecekleri sektörler ve yatırım yapacakları alanlar aradığına işaret eden Ergün, şunları söyledi:

''Mesela buradan döndükten sonra Türkiye'ye Caterpillar'in Başkanı gelecek. Türkiye'de yatırım kararı alma konusunda çok ciddi bir yaklaşım içinde gördük onları. Şimdi döndüğümüzde Caterpillar'ın Başkanı, iş makinelerinin üretimi konusunda bir araştırma yapacak, belki Türkiye'de birlikte yatırım yapabilecekleri bir partner arayacak...Caterpillar'ın Türkiye'ye gelmesi birçok ülkeye Türkiye üzerinden ihracat yapılması demek. Caterpillar'ın Türkiye'ye yapacağı yatırım herhalde 50-100 milyon dolarlık bir yatırım olmaz. Bundan çok daha büyük bir yatırım olur, belki milyar dolara tekabül eden bir yatırım ortaya çıkar.''

Özel meslek liseleri geliyor

Ergün, MEB bütçesinden organize sanayi bölgelerindeki özel meslek liselerine öğrenci başına nakit destek sağlanacağını belirterek, ''MEB'in bugünkü meslek liselerinde öğrenci başına yaptığı harcamaların 1,5 katı kadar destek verilecek. Diyelim bin lira harcıyorsa öğrenci başına 1.500 lira destek verecek, nakit olarak. Organize sanayi bölgesinde özel meslek lisesi kurdun, kaç öğrencin var, işte 300-500 öğrencin var. Öğrenci başına, MEB kendi devlet okulunda öğrenci başına yılda kaç para masraf yapıyorsa, onun 1,5 katı kadar sana nakit para verecek. Bu da torba kanunda. Bu da çıkacak'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.