banner

Geleceğin kaşifleri, Uzay Kampı Türkiye’de yetişecek




Uzay Kampı Türkiye geleceğin kaşiflerini NASA’nın eğitim araçlarıyla yetiştirecek

Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı, uzaktan öğrenim teknolojisi aracılığyla uzay bilimleri eğitimi verecek yepyeni bir projeye imza atıyor.  Geliştirilen Geleceğin Kaşifleri Programı’nda (FEP), “Mars’a İnsanlı Uçuşlar” , “Uzayda Oyuncaklar” gibi ilginç konular NASA tabanlı eğitim materyalleri kullanılarak  videokonferanslar aracılığıyla öğretilecek.

Proje koordinatörü, Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı Müdürü R. Tolga Yıldırım, FEP’i Avrupa Birliği projelerinden elde ettikleri çıkarımları NASA’nın eğitim metodlarıyla birleştirerek oluşturduklarını kaydetti. Yıldırım, bu iki yaklaşımla ilgili olarak “AB’nin 2006 yılında anons ettiği ve öğrencilerin geliştirmesini istediği ‘Anahtar Yetkinlikleri’ sekiz ana başlık altında tanımladı. Bu başlıklar; ana dilde iletişim, yabancı dilde iletişim, matematik becerileri ve fen bilimleri teknoloji alanlarında yeterlilikler, dijital yeterlilik, öğrenmeyi öğrenme, sosyal ve vatandaşlık yeterliliği, inisiyatif alma ve girişimcilik duygusu, kültürel farkındalık ve ifade yeterliliği.  NASA da öğrencilerin öğrenme aşamalarını Dijital Öğrenme Ağının desteklediği yapılandırmacı öğrenme döngüsü üzerinden; Bağlan, Keşfet, Açıkla, Detaylandır ve Değerlendir olarak tanımlıyor. Geleceğin Kaşifleri Programı’nı bu iki yaklaşımı bir araya getirerek oluşturduk. Öğrencilere optimum fayda sağlamayı hedeflediğimiz FEP’teki bu sistematik yaklaşımı kullanan bir başka kuruma rastlamadık” dedi.

Ana başlıklarıyla geleceğin kaşifleri programı

- 1 Ocak - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında yürütülecek. Programa  9-15 yaş grubundan öğrenciler kabul edilecek.

- Konularla ilgili detaylı eğitim paketleri programı yürütecek öğretmenlere verilecek. Bu paketler içerisinde yer alan müfredat kulüp saatlerinde işlenebilir formatta olacak. 

- Sunumlar ve çalışma materyalleri de dahil olmak üzere tüm program baştan sona İngilizce yürütülecek.

-Videokonferans sunumları İzmir’den, bir ESBAŞ girişimi olarak Ege Serbest Bölge’de kurulan Uzay Kampı Türkiye’de Dijital Eğitim Merkezi’nden yapılacak.  Okullar kendi teknolojik altyapılarıyla UzayKampı Türkiye’ye internet üzerindenbağlanacaklar.

-  Programa katılan öğrenciler 2-8  Ağustos 2015 döneminde Uzay Kampı Türkiye’de  düzenlenecek özel 6 Günlük Yaz Kampı programına katılarak,  çalışmalarını kurulan bilim fuarında paylaşacaklar. Öğrenciler uzay eğitimlerini  Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim merkezinde yer alan uzay mekiği ve uzay istasyonu simülatörleriyle; sanal uzay uçuşu, dijital planetaryum, Mars gezgini gibi interaktif eğitim araçlarını kullanarak tamamlanmış olacaklar.

Başvuruda bulunmak için şartlar

Program kontenjan dahilinde bütün okulların başvurusuna açık. Katılım için yeterli İngilizce dil bilgisine sahip en az 15 en fazla 30 kişilik öğrenci grubu ve videokonferansların gerçekleştirilmesi için gerekli altyapı olması yeterli. Ayrıntılı bilgi ve başvuru detayları için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Tüm sunumlar Uzay Kampı Türkiye’nin Dijital Eğitim Merkezi’nden yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.