banner

telc Almanca Sınavları İçin Yeni Bir Platform: DAS telc Portal




Açılımı “The European Language Certificates” olan ve merkezi Frankfurt Bad Homburg’da bulunan telc gGmbh 11 farklı dilde yabancı dil sertifikası vermeye yetkili bir kurumdur. Association of Language Testers in Europe (ALTE)’un bir üyesi olan telc aynı zamanda sınavlarını da Avrupa Ortak Dil Kriterlerine uygun şekilde hazırlamaktadır. Türkiye’de sunulan telc Sınavı deneyimini fiziksel ortamda olduğu gibi dijital mecralarda da üst düzeye çıkarmayı planlayan Yetkili Sınav Merkezi DAS Akademie, 25 Aralık 2023 tarihinde DAS telc Portal platformunu hizmete sundu. Bu platformun olanaklarını ve sağladığı kolaylıkları DAS Akademie Operasyonel Süreçlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilay Nuhoğlu anlattı.

nilay_nuhoglu_das_akademietelc Sınavı’na giren kişilerin beklentileri ve genel profilleri nelerdir?
Özellikle son 3 yıla baktığımızda, ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrenci gruplarıyla birlikte meslek sahibi kişilerin de telc Sınavı’na yoğun katılım gösterdiklerini gözlemliyoruz. Günümüz eğitim kurumları, çocukların geleceğine yön vermek, ufuklarını genişletmek ve daha büyük hayaller kurmalarını sağlamak amacı ile öğrencilerinin Almanca dil donanımlarını ilkokul, ortaokul ve lise dönemlerinden itibaren desteklemektedirler. telc Sınavları, öğrencilere uluslararası ve süresiz geçerli olan bir belge alabilme imkânı ile yurt dışında lise veya üniversite eğitimi alma sürecinin de anahtarı konumundadır. Bununla birlikte ailelerde de çocukları ile Almanca dil becerilerini geliştirme fikrinin oluştuğunu ve ailelerin de telc Sınavları’na belli ölçüde katılım sağladıklarını gözlemlediğimizi söyleyebiliriz.
Yetişkin düzeyinde telc Sınav katılımcılarımızı analiz ettiğimizde, her meslek grubundan ilgi olduğunu görmekteyiz. En yoğun talebin geldiği meslek gruplarının ise sağlık sektörü ve mühendislik olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

PLATFORM 2 DİLDE HİZMET VERİYOR
DAS telc Portal, telc Sınavı’na katılmak isteyenlere nasıl kolaylıklar sağlıyor ve hangi beklentilere cevap veriyor?
telc Sınav katılımcılarımızdan ve okullarımızdan, sınav kayıtlarını güvenli bir ortamda gerçekleştirebilecekleri, sürecin içerisinde bizzat kendilerinin yer aldığı, tüm işlemleri güncel olarak takip edebildikleri bir platform talebi zaten mevcuttu. Bu alanda uzun yıllara dayanan tecrübelerimiz, okullarımız ve sınav katılımcılarımız ile olan yakın iletişimimiz sayesinde hem bu beklentileri karşılayabilecek hem de süreç yönetimini kolaylaştıracak DAS telc Portal dijital platformumuzu şekillendirmiş ve hizmete sunmuş bulunmaktayız. Yeni dijital platformumuz sınava başvuru aşamasından, sınav sonuçlarına ulaşma aşamasına kadar tüm süreçleri kapsamaktadır. DAS Akademie olarak kolay takip edilebilir, kullanıcı dostu bir sistem üretebilmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Platformumuz şu anda 2 dilde hizmet vermekte olup, en kısa zamanda çok daha farklı dil alternatifleri ile kullanıcıların karşısına çıkması planlanmaktadır.

OKULLARA ÖZEL SINAV ÇÖZÜMLERİ
Okul telc Sınavları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ülkemizde Almanca eğitimi veren birçok kurum bulunmaktadır. Gerek özel okullarımızda gerekse devlet okullarımızda Almanca eğitiminin önemi ve ağırlığı -bununla birlikte güvenilir bir sınav ihtiyacı- gün geçtikçe artmakta. telc Sınavları ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yapılabilmekte olup öğrencilerin Almanca dil becerileri ve seviyelerini tam olarak belirleyebilmektedir. Öğrencilerin katılmaları uygun olan telc Sınav seviyesi okul Almanca öğretmenleri, öğrenciler ve veliler ile belirlenmektedir. DAS Akademie Eğitim Birimi, sürecin başındaki bilgilendirme safhasından, sertifikaların teslimine kadar aktif ve destekleyici bir rol oynamakta. Bu çerçevede okulun mevcut eğitim durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda, okula özel sınav çözümleri ve deneyimi geliştirildiğini söylemek doğru olacaktır.
Veliler de DAS telc Portal üzerinden kayıt aşamasından itibaren tüm süreçleri takip edebiliyorlar. Sınav sonuçları öncelikle sınava katılan öğrencilerin okullarındaki öğretmenlere ulaştırılıyor, öğretmenler öğrencilerine sınav sonuçlarını ilettikten sonra, sınav sonuç detaylarını veliler de DAS telc Portal üzerinden görebiliyorlar.
DAS Akademie, zengin basılı ve dijital yayın alternatifleri ile de öğrencilerin ve öğretmenlerin sınav öncesi süreçlerine maksimum desteği sağlamakta.

telc Sınav kaydı takibi nasıl bir önem taşıyor?
“Sınav kaydım onaylandı mı, sınav saatim belli oldu mu, sınav sonuçlarım açıklandı mı?” gibi katılımcıyı yoran birçok soru mevcuttu. Katılımcılar bu soruların cevaplarını almak için bizleri daha sık aramak ya da mail göndererek bize ulaşmak zorunda kalıyorlardı. Artık bu bilgilerin tamamına DAS telc Portal sayesinde kendi şifreleriyle giriş yaparak kolayca ulaşabiliyorlar. telc Kurumu sınav sonuçlarını 5 ile 8 hafta içinde açıklıyor. İki farklı sonuç süreci var, bunların birincisi online olarak sonuçların açıklanması, ikincisi yazılı ve basılmış belgelerin kurumumuza ulaşması şeklindedir. Bizler katılımcıların sınav sonuçlarını ve alt puanlarını DAS telc Portal sayesinde katılımcılarımıza yansıtma imkanını bulacağız. Bu yönüyle DAS telc Portal, katılımcılarımızın istedikleri bilgiye zamanında ulaşabilmesini kolaylaştırdığı gibi kendilerini daha güvende hissetmelerini de sağlıyor.
DAS telc Portal, sınav süreç ve takvimlerinin oldukça önemli olduğu Almanya’daki lise ve üniversite kayıtları açısından da büyük önem taşımakta. Sınırlı sayıdaki sınav kontenjanının takibi, sürecin hızlı tamamlanması, hızlı sertifikasyon gibi hususlarda yeni platformumuz ile avantaj sağlanmakta.

telc Sınavı lokasyonlarımız nerelerdir?
DAS Akademie olarak telc Sınavlarını İzmir ve İstanbul şubelerimizde gerçekleştirmekteyiz. İstanbul Şubemiz Ataşehir’de, İzmir Şubemiz ise Konak İlçesi’nde hizmet vermektedir. Sınav adreslerine DAS telc Portal üzerinden ulaşılabilir.

DAS telc Portal için ileride hangi yenilikler planlanıyor?
Hem sınav katılımcılarımız hem de çalışanlarımız açısından, hizmet verdiğimiz tüm alanlarda süreçlerin mükemmelleştirilmesi prensibimizden yola çıkarak, DAS telc Portal için de bir sonraki adımlarımızı şimdiden planlamış bulunmaktayız. Bu noktada özellikle kullanıcı deneyimini öne alan ve geri bildirimlerden beslenen bir yapımız var.

2024 yılı telc Sınav takvimi ne şekilde olacak?
Okul sınav uygulamaları genellikle mart ayında başlayıp haziran ayı ortasına kadar devam etmektedir. İçerisinde bulunduğumuz günler itibariyle de okul sınav kayıtlarımızın neredeyse tamamlandığını ve kapandığını söyleyebiliriz. Kontenjanlarımız dolmuş olup, gösterilen yoğun ilgiden ötürü tüm okullarımıza teşekkürü bir borç biliriz. 2025 yılı okul sınavları kayıt dönemini, 2024 yılı Ekim ayında başlatıp 2025 yılı Ocak ayı sonuna kadar devam ettirmeyi planlamaktayız.
Ferdi sınavlarımız ise yıl boyunca ve süreklilik esasına göre gerçekleştirilmektedir. Şu an itibariyle, 2024 Yılı Şubat ve Mart ayları sınav takvimleri belirlenmiş olup, seviye ve kontenjan bilgileri ile DAS telc Portal üzerinden yayınlanmıştır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.