banner

Türkiye’nin önde gelen isimleri geleceğin eğitimine yön vermek için SES'te buluşuyor




İyi Bir Eğitim Platformu tarafından 26-27-28 Nisan’da Antalya Swandor Hotels & Resorts Topkapı Palace’da düzenlenecek Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu SES 2024 alanında uzman isimleri eğitimcilerle buluşturacak.

sesÜlkemizin alanında en önemli eğitimci, akademisyen, yazarlarını buluşturacak sempozyumda 21. Yüzyılda eğitim, eğitimin geleceği, eğitimde dijitalleşme ve teknoloji entegrasyonu, esnek öğrenme ortamları, bireyselleşmiş eğitim, uzaktan eğitim, eğitimde yapay zekâ gibi birçok konu masaya yatırılacak.
Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko; "Eğitim, bilgiyle donanmış bir anlayışın, geleceği dönüştürme gücüdür." Eğitim sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm aracıdır. Bilgiyle donanmış bireyler, toplumlarında liderlik edebilir, değişimi teşvik edebilir ve ilerlemeyi destekleyebilir. Bu bağlamda sürdürülebilir eğitim projelerine destek vermek amacıyla İyi Bir Eğitim Platformu’nu kurmuş olmanın mutluluğunu duyuyoruz dedi.
İyi Bir Eğitim Platformu’nu kurmaktaki amacına vurgu yapan Kalko, eğitim alanındaki fikirleri ve yenilikleri paylaşarak, birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek olduğunu belirtmek isteriz. Her yıl farklı bir tema ile belirleyeceğimiz sempozyumlar ile sizleri, alanında uzman konuşmacılarımızın ilham verici sunumları, interaktif oturumlar ve atölye çalışmalarıyla bir araya gelerek, eğitimde sürdürülebilir değişim için adımlar atmaya ve yeni fırsatlar keşfetmeye davet ediyoruz diye belirtti.
Eğitim sistemlerinin ve pratiklerinin daha çevre dostu, toplumsal açıdan adil ve ekonomik olarak sürdürülebilir hale getirilmesine katkıda bulunacak Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu SES 2024 kapsamında 27 Nisan gerçekleşecek Gala Gecesinde katılımcılara keyifli anlar yaşatmak üzere Ünlü Sanatçı Öykü Gürman’ın sahne alacağı konser yer alacak.

SEMPOZYUMDA KONUŞMACI OLACAK İSİMLER:
* Dr. Ziya Selçuk - Önce Öğretmen Vakfı Başkanı Milli Eğitim Eski Bakanı
* İbrahim Taşel - TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı
* Prof. Dr. Özgür Demirtaş - Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı
* Prof. Dr. Soner Yıldırım - Eğitim Bilimci Doç. Dr. Esef Hakan Toytok
* Ümit Kalko - TÖDER Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Girişimcisi
* Ufuk Tarhan - Fütürist, Ekonomist, Ajans Başkanı, Yazar
* Prof. Dr. Cem Balçıkanlı - Akademisyen, Yazar
* Prof. Dr. Mustafa Sever - Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi
* Prof. Dr. Ramazan Sağ - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi
* Prof. Dr. Uğur Batı - Akademisyen ve Yazar
* Doç. Dr. Yavuz Samur - Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, YEGAM Başkanı
* ODTÜ Eğitim Fakültesi BÖTE Öğretim Üyesi
* Sevinç Atabay - Eğitimci, Sosyal Girişimci
* Mümin Sekman - Düşünürü, Başarı Konuşuru, Başarı Yazarı
* Semih Saygıner - Dünya Bilardo Şampiyonu
* Beyhan Budak - Uzman Klinik Psikolog, Yazar
* Dilek Livaneli - Küresel Öğretmen, Yazar
* Devrim Danyal - Blockchain Metaverse Akademi Kurucusu, Gelecek Teknolojileri Eğitmeni
* Erhan Özdemir - Drama Lideri, Oyun Danışmanı, P4C Kolaylaştırıcı
* Doç. Dr. Serkan Demir - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve SES 2024 Program Moderatörü 

SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM SEMPOZYUMU HAKKINDA
Sürdürülebilir eğitim, çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir gelecek için bireyleri bilinçlendirmeyi ve yetiştirmeyi amaçlayan eğitim anlayışıdır. Çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlayan bu yaklaşım, bireylerin ve toplumların doğal kaynakları koruma, sosyal adaleti sağlama, ekonomik refahı artırma ve küresel sorunlara çözüm bulma konularında bilinçlenmesini ve eyleme geçmesini hedefler.
Dünyamızda sürdürülebilir eğitimin uygulanmasında ortak bir anlayış ve farkındalık eksikliğinin olması, öğretmen eğitimi, yeni öğretim materyalleri, saha gezileri gibi ek kaynaklar da gerektirmesi ve geleneksel eğitim sistemlerini benimsemiş okulların değişime karşı dirençli olabilmesi sürdürülebilir eğitim uygulamalarının nitelikli ve yaygın bir şekilde uygulanmasının önüne geçmektedir.
Bu amaçla her yıl geleneksel olarak farklı bir temayla düzenleyeceğimiz Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu, eğitim alanında sürdürülebilirlik konusunu ele alan ve bu alanda farkındalık yaratmayı, bilgi paylaşımını ve iş birliğini teşvik eden bir oluşumdur. Alanında uzman akademisyenler, eğitimciler, uzmanlar, politika yapıcılar ve diğer ilgili paydaşları bir araya getirir.

İYİ BİR EĞİTİM PLATFORMU NEDİR?
İyi Bir Eğitim Platformu, Türkiye’deki okulların eğitim kalitesini çağın gerektirdiği şekilde yükseltmek; ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, 21. yüzyıl toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerileri edinmiş, sosyal, sanatsal duyarlılıkları yüksek, teknoloji kullanan, üretken, en az bir yabancı dili iyi bilen, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet kültürünü içselleştirmiş, insana, topluma, doğaya saygılı bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.