banner

Mind Academy PTC eğitimleri yaza damgasını vuracak!




Öğrenen profili, okullar ve eğitim dünyasında karşılaştığımız sorunlar değişiyor. Biz eğitimciler olarak bu sorunları nasıl yönetmeliyiz?

mind_ptc_nisan_2024Melike Ateş - PTC Türkiye Direktörü

Eğitimciler olarak odak noktamız şüphesiz ki öğrencinin öğrenmesini sağlamak. Çeşitli uzmanların bakış açılarını ve öğrenme teorilerini incelediğimizde öğrenmenin uzun bir yolculuk olduğu görüşünü bugün de benimsiyoruz. Eski Yunan düşünürlerinden Plato öğrenme üzerinde çok düşünmüş ve kişinin hiç bilmediği yeni bir olguyu nasıl öğrendiği konusu üzerinde durmuş. Daha sonraki yüzyılda eğitim uzmanları ortaya yeni teoriler atmışlar. Örnek olarak, Davranışsal, Akılcı ve Yapılandırıcı öğrenme teorileri verilebilir. Tüm bu teoriler ve daha sonra yapılan ayrıntılı çalışmalar öğrenmenin nasıl gerçekleştiği üzerinde yoğunlaşıyor. Ana sorumuz, biz eğitimcilerin öğrencinin öğrenmesini sağlamak ve öğrenmeyi kalıcı ve sürekli hale getirmek için neler yaptığımıza odaklanmak.
Hızla gelişen ve değişen bir dünyada işimizi en iyi biçimde yapmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Acaba karşımızdaki gençleri, öğrenci veya öğretmen, doğru anlayabiliyor muyuz? Onların dünya görüşlerinin, bakış açılarının farkında mıyız? Onları birer boş bardak gibi doldurmayı mı seçeceğiz yoksa onlara kendi öğrenme sorumluluklarını almaları için yol mu göstereceğiz, rehberlik mi edeceğiz?

ÖĞRETEN OKULLARDAN ÖĞRENEN OKULLARA
Mind Academy olarak öğrenmeyi sağlamak yolunda çalışmakta ve bu konularda okullarımıza danışmanlık veriyoruz. Dünyada isim yapmış eğitim liderlerinden Bambi Betts’in söylediği gibi öğrenmenin bittiği yerde insan hayatının da biteceğine inanıyoruz. Günümüzde okullar sadece öğreten kimliğinden çoktan çıktı ve öğrenen okullar olma yolunda hızla ilerliyorlar. Biz de işte bu anlamlı yolculukta okullara destek vermeyi hedefliyoruz. Öğrenmek yaşam boyu süren bir eylem. Sürekli değişen ve teknolojik olarak da yenilenen dünyamızda bilgi de sürekli yenileniyor. Okullar tüm paydaşlarının öğrenmesini sağlamak durumunda. Bu yolda ilerlerken dikkat edilmesi gereken konuların başında okul liderlerinin ve diğer yöneticilerin liderlik biçimlerini sorgulamak, okullarının misyon ve vizyonlarını yeniden değerlendirmek, kendilerini ve öğretmenlerini sürekli geliştirerek öğrencinin öğrenmesini sağlamak geliyor. Öğretmen, öğrencinin merak duygusunu teşvik etmeli ve öğrenciyi araştırmaya yönlendirerek onun öğrenme sorumluluğunu kendi üstüne alması için gayret göstermeli. Okul, öğretmen performans ve değerlendirme sistemini tekrar gözden geçirmeli ve bu esnada amacını öğretmeni mesleki gelişime yönlendirmek olarak ortaya koymalı. Yönetim ekibiyse mesleki gelişime önderlik ederek tüm paydaşlara örnek olmalı.

İTİBARI İNŞA ETMEK
Okul iklimini ve kültürünü beslemek, okulun itibarını korumak, sürdürülebilirliği ve etkin iletişimi sağlamak da okulların vazgeçilmez konuları arasında kuşkusuz. İtibarı inşa etmek ve en önemlisi onu korumak okul liderinin ve paydaşlarının çok dikkat etmeleri gereken konulardan biri. İtibar, okulun sürdürülebilirliğini sağlayan başlıca unsurlar arasında. Kazanılması zor, kaybetmesi çok kolay olan itibar tüm paydaşlar tarafından özenle yönetilmesi gereken bir konu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Eğitim kurumlarımıza baktığımızda genel olarak birçok okulun hala otokratik bir düzen içinde yönetildiğini, öğretmenlere mesleki gelişim alanları açmadıklarını, öğrencinin öğrenmesine değil, sınav başarısı üzerine odaklandıklarını gözlemliyoruz. Sürdürülebilirlik ve itibar konularının bu kapsamda ciddiyetle ele alınmadığı açıkça görülüyor. Ülkemizin eğitim düzeyinin yükselmesi ve değişen dünyaya uyum sağlamaları için batı dünyasında da sıklıkta rastlandığı gibi, okullarımızın konunun uzmanlarından danışmanlık almaları bizce çok önemli. Mind Academy bu konularda uzman eğitimcilerle çalışmakta ve okulların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermektedir. Bu öğrenme yolculuğunda amacımız eğitim dünyamıza destek olmak ve onlardan aldığımız geri bildirimlerle kendimizi de geliştirmektir.

Mind Academy PTC eğitimleri yaza damgasını vuracak!
Okul liderliği alanında önemli bir ABD markası olan PTC (Principals’ Training Center - Okul Müdürü Yetiştirme Merkezi) 35 yılı aşkın süredir okullarda doğrudan uygulamaya geçirilebilen, araştırmaya ve bilimsel temellere dayalı, kaliteli ve efektif eğitim programları sunuyor. Okul müdürleri, müdür yardımcıları ve bu alanda kariyer yapmak isteyen eğitimcilere yönelik olan bu programların her birinin sonunda orijinal, yurt dışından imzalı PTC sertifikası veriliyor. Dört ayrı modül olarak sunulan tüm eğitimleri tamamlayıp programın gerektirdiği kriterleri sağlayan katılımcılar uluslararası düzeyde eğitim yöneticiliği yapabilme olanağına sahip özel bir plaket elde ederken ‘Uluslararası Okul Lideri’ unvanını da alıyorlar.
2018 yılından bu yana ülkemizde Türkçe olarak yürütülen programlarda, uluslararası onaylı ve eğitim yöneticiliği alanında deneyimli PTC eğitmenleri oldukça interaktif, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş ve simülasyonlara dayalı yöntemlerle içeriği sunuyor. Ayrıca eğitimlerde gündelik okul yaşamından karşılıklı paylaşım fırsatları da sağlanıyor.
Bu yaz açılacak programlarımızın başlıkları ve tarihleri de belli oldu.

24 - 29 Haziran 2024
* Öğretimsel Süpervizyon
* Etkili Bir Okul Yaratmak 

19 - 24 Ağustos 2024
* Ölçme Değerlendirme Liderliği
* Liderlik ve Takım Dinamikleri

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.