banner

‘Öğretmenin Sınırı Yok’ projesi hız kesmeden devam ediyor




Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından yürütülen ''Öğretmenin Sınırı Yok" adlı proje kapsamında Sivas'ın Hafik ilçesinde bazı öğretmenler, öğrenci psikolojisini daha iyi anlamak için derslere girdi, okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynadı.

Proje kapsamında, ilçede görev yapan idarecilere, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine, Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu'nda farklı konuları kapsayan seminerler verildi. Seminere katılan 50 öğretmen, 2 gün boyunca interaktif eğitimlere de katıldı. 

Proje kapsamında öğretmenlerin, öğrenci psikolojisini daha iyi anlaması için derslere girmesi ve okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynaması ilginç görüntüler oluşturdu.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim konusunda her projeye destek olma çabasında olduklarını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Tülüce de seminerde öğretmenlerin sınıf yönetimi, ölçme-değerlendirme ve yapılandırmacı eğitim konusunda bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Vakıfta eğitimci olarak görev yapan Oğuz Öztürk ise projeyle öğretmen, idareci ve müfettişlerin, kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Projeyle yaklaşık 86 bin öğretmene ve dolaylı olarak yüz binlerce öğrenciye ulaştıklarını dile getiren Öztürk, "Bu proje Garanti Bankası'nın desteğiyle başlatılmıştır. Yine Garanti Bankası tarafından kurulan vakfın yönetim ve yürütme kurulu gönüllü öğretmenlerden oluşuyor. Çocuklarımızın yararı için gönüllü olarak yola çıktık. Çalışmaların çocuklarımızın okul ortamını olumlu yönde etkilemesini umuyoruz" diye konuştu.

Seminerlerde öğretmenlerle çeşitli etkinlikler yaptıklarını aktaran Öztürk, öğretmenlerin meyve sepeti, topla tren, ev sahibi ve kiracı gibi oyunlar oynadığını da sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.