banner

Bin anaokulunda satranç eğitimi verilecek




Türkiye Satranç Federasyonu, satrancın yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, ülke genelinde bin ana sınıfına satranç takımı dağıtımına başladı. Projeyle, geleceğin dünya şampiyonlarının Türkiye’den çıkması hedefleniyor.

satranc cocukTürkiye Satranç Federasyonunun, satrancın yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, ülke genelinde bin ana sınıfına satranç takımı dağıtımına başladığı bildirildi.

Federasyon ve Satrançla Büyüyorum Kulübü, ülke genelinde bin ana sınıfında satranç köşesi oluşturma, bu sınıflardaki öğrencileri satranç malzemeleriyle buluşturma ve öğretmenlerine de satranç eğitimi verme projesini uygulamaya koydu.

Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Ordu ve Sivas gibi bölge merkezi illerde uygulanacak projenin, gelecek yıllarda daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında, Erzurum'da ilk etapta 60 anaokulunda satranç takımı dağıtıldı.

Satranç matematiksel düşünme sistemlerini hareket ettiriyor

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler, satrancın ülke genelinde yaygınlaşması için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Satranç oynamanın, çocukların odaklanma, planlama, öz güven, zeka, analiz, görselleştirme, ileriyi düşünme, konsantrasyon, sosyalleşme ve gelişimine katkıda bulunduğuna işaret eden Yekeler, şunları söyledi:

"Araştırmalar, satranç oynayan öğrencilerin, satranç oynamayanlara göre yüzde 17,3 oranında daha başarılı olduğunu gösteriyor. Satranç, matematiksel düşünme sistemlerini hareket ettiriyor. Özellikle çocukların pasif olarak televizyon seyretmelerinden ziyade, boş vakitlerinde aileleriyle bu aktiviteleri yapmaları, her açıdan önemli."

Ana sınıflarında çocukların satrançla tanışıp sevmeleri amacıyla oluşturdukları projeyi uygulamaya koyduklarını aktaran Yekeler, "Bu dönemde çocuklarımızın satrancı sevmeleriyle gelecekte çok büyük başarılar elde etmelerini ve geleceğin dünya şampiyonlarının Türkiye'den çıkmasını hedefliyoruz. Her öğrenciye birer satranç takımının yanı sıra boyama kitabı, öğretmenlere de eğitim ve eğitim kitabı veriyoruz" diye konuştu.

Kasım Yekeler, hayata geçirilen projeler sonucunda, Türkiye'nin son dönemde uluslararası turnuvalarda okullar düzeyinde şampiyonluklar elde ettiğini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.