banner

İTİCÜ öğretmenleri olimpiyatlara hazırlıyor




İstanbul Ticaret Üniversitesi, TÜBİTAK ve MEB işbirliğiyle, uluslararası ve ulusal düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencileri hazırlayan lise öğretmenlerine, matematik eğitimi verecek. 12 gün sürecek matematik kampında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitimlerde, öğretmenler sınav heyecanı yaşayacaklar.
itucu_ogretmenİstanbul Ticaret Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Lise Öğretmenlerinin Matematik Olimpiyat Eğitimi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki kamu ve özel ortaöğretim kurumlarında görev yapan lise matematik öğretmenlerine yönelik yürütülen bir Matematik Olimpiyatı eğitim programı. Tüm giderleri TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı tarafından karşılanacak olan bu eğitim, 8-20 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyelerinin yanında ülke çapındaki üniversitelerden yetkin akademisyenler ders verecek. Programın amacı; Ulusal ve Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına katılacak öğrencilerin sayısının artmasına ve bu öğrencilerin etkin biçimde hazırlanmasına yönelik bir altyapı oluşturması amacıyla öğretmenlerin akademik bilgi düzeyini artırmak.
Eğitim 12 gün boyunca devam etmekte ve günde 10 saat teorik ve uygulamalı ders olmak üzere toplam 120 saat ders verilmekte. Bu eğitim dört aşamalı olarak verilmekte ve her eğitim sonunda yapılacak olan sınavı geçip başarılı olan öğretmenler TÜBİTAK tarafından Nisan ayında yapılan Matematik Olimpiyat sınavına girecekler. Bu sınavda da başarılı olan öğretmenler "Formatör Öğretmen" sertifikası almaya hak kazanıp, olimpiyatlar için öğrenci yetiştirmeye yetkili eğitimci olmaya hak kazanacak.
Türkiye'nin Uluslararası Matematik Olimpiyatları'ndaki başarısının her yıl arttığını söyleyen proje koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, çalıştay boyunca verilecek olan eğitimin zor olmadığını ve öğretmenler için son derece önemli bir fırsat olduğunu, her zaman böyle bir eğitimi bulmalarının zor olduğunu söyledi. "Matematik çok yönlü bir ilimdir. Yayılma alanının ve derinliğinin sınırı yoktur. Bilim ve teknolojide olduğu kadar günlük yaşamda da vazgeçilmezdir, çağlardan çağlara taşınan ulusal sınır tanımayan, etkili, sağlam ve evrensel bir kültürdür" diyen Prof. Savaş, bir ülkenin gelişmesinde Matematiğin büyük rolü olduğunu söyledi. Prof. Savaş ayrıca, "Biyoloji, genetik ve tıp alanlarında matematik sayesinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Kalp atışı ve kan dolaşımı matematiksel biçimde modellenmiş; buradan elde edilen verilere göre yapay kalp kapakçıkları geliştirilmiştir. Tomografi gibi aygıtların tasarımı matematiğe dayanır. Nobel ödülü alan üç ekonomi kuramı da matematiği temel alır. Endüstride
otomasyona geçiş ve robot kullanımı matematiksel modellere dayanmaktır" diyerek düşüncelerini ifade etti.
Türkiye genelinde yüzlerce öğretmenin başvurması beklenen eğitimde başvurular ünlü matematikçi Harezmi isminden esinlenerek kurulan; ttp://harezmi.iticu.edu.tr/harezmi3/default.asp, isimli internet sitesinden yapılabiliyor. Başvurulara büyük ilgi olduğunu belirten Prof. Ekrem Savaş, yapılan müracaatlar arasından eğitim için 40 öğretmen seçeceklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.