banner

Doktora ŞİŞKO diyen öğretmene ceza!




Sakarya'da aile hekimine hakaret eden öğretmen, bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

sisko_doktorHendek ilçesinde 2010 yılında meydana gelen olayda; ilçedeki bir ilköğretim okulunda görev yapan iki öğretmen, Hendek 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aslı K. isimli doktordan, okulda öğrenim gören 2004-2005 doğumlu öğrencilerin Ev Halkı Tespit Fişi kayıtlarını almak istedi. Öğretmenlerden İ.K, bilgilerin alınması için resmi yazı isteyen doktora, "Şişko" diyerek hakarette etti. Aslı K., bu hakaret üzerine Hendek Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bin TL'lik tazminat davası açtı.

2010 yılında başlayan dava, önceki hafta sonuçlandı. Mahkeme, doktora hakaret eden öğretmenin bin liralık tazminat ödemesine hükmetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.