banner

Öğretmen ölümleri protesto edildi




Diyarbakır ve Trabzon’da yaşanan öğretmen intiharlarının ardından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Trabzon şubesi öğretmen ölümlerini protesto etti. Şube binasında yapılan basın açıklamasını Eğitim-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci okudu.

İkinci, temel eğitim yasasının bir çırpıda değiştirilip eğitimin gericileştirildiğini, paralılaştırıldığını, Fatih Projesi'yle trilyonlarca paranın boşa harcandığını, söz konusu ataması yapılmayan öğretmenler olunca AKP’nin üç maymunu oynadığını ifade etti. İkinci sözlerini şöyle sürdürdü: ”AKP insanların mutluluğu için değil, sermayenin ihtiyaçları için çalışıyor. AKP iktidarının çözümden uzak yaklaşımı, genç öğretmenlerimizin umudunu kırmakta; umudu kırılan, geleceği çalınan öğretmenlerimiz canına kıymaktadır. Bu üzücü olayların son bulması için MEB’in daha fazla para hırsından vazgeçmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin kadrolu, güvenceli çalışması için mücadelemizi sürdüreceğiz”.

Atması yapılmayan öğretmenlere örgütlenin çağrısı

İkinci’den sonra söz alan ataması yapılmayan öğretmenler, bilimsellikten uzak bir sınav sistemi ile öğretmenlerin hayatının karartıldığını, koşulsuz atama istediklerini, intihar olaylarının sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu dile getirdiler. Açıklamada geleceğe güvenle bakabilmek için bütün güvencesiz öğretmenlere kadrolu, güvenceli çalışma hakkı için örgütlenme çağrısı yapıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.