banner

2013 KPSS öğretmenlik sonuçları




2013 KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınav sonuçlarınızı buradan öğrenebilirsiniz...

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından bugün açıklanacak olan sonuçlar ÖSYM’nin internet adresinden ilan edilecek.

Binlerce öğretmen adayı ÖSYM’nin, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) sonuçlarını merakla açıklamasını bekliyor. 15 ve 19 Temmuz’da iki sınavın da soru ve cevaplarını yayınlayan ÖSYM’nin bugün de bu sınavların sonuçlarını açıklaması bekleniyor

2013 KPSS AGrubu ve Öğretmenlik sonuçları açıklandı mı? ÖSYM, KPSS ve ÖABT sonuçlarını ne zaman açıklayacak? KPSS ve ÖABT sonuçları açıklandıktan sonra tercihler ne zaman alınmaya başlanacak?

15 Temmuz’da soru ve cevapları yayınlanan KPSS A Grubu Öğretmenlik ile 19 Temmuz’da soru ve cevapları yayınlanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) sonuçlarını ÖSYM bu hafta açıklayacak. Kesin olmamakla birlikte iki sınavın sonuçlarının da en geç hafta ortasına kadar açıklanması bekleniyor.

Öğretmen adayları için yaz dönemi her yıl olduğu gibi bu yıl da stresli geçecek. KPSS Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından binlerce öğretmen adayı merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Ağustos’ta kaç öğretmen atanacağını açıklayacak. Kadroların ilan edilmesiyle birlikte adayların zorlu tercih süreci başlayacak. Öğretmen adayları için her yıl ayrı bir uygulamayı hayata geçiren bakanlık bilindiği gibi KPSS’ye ek olarak 15 branş için alan sınavı düzenledi.

KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığı yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığı yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranı yüzde 20, ÖABT'nin ağırlığı ise yüzde 50 olarak hesaplanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl kaç öğretmen atayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl 40 bin öğretmen ataması yapması bekleniyor. Bakanlığın bugün itibariyle öğretmen açığının 120 bin olduğu belirtiliyor. Her yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle kapatacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) ve KPSS A Grubu ile Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandığında buradan sonucunuzu öğrenebilirsiniz

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sınav Yapılacak Merkezler

14 Temmuz 2013 Pazar günü yapılacak olan sınava, her bir alanda başvuru yapan aday sayıları aşağıdaki tabloda yer almaktadır;

Sınav Yapılacak Alan

Başvuru Yapan Aday Sayısı

Türkçe

14.119

İlköğretim Matematik

6.632

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji

14.212

Sosyal Bilgiler

19.835

Türk Dili ve Edebiyatı

18.488

Tarih

13.359

Coğrafya

4.705

Matematik (Lise)

13.634

Fizik

6.067

Kimya

4.952

Biyoloji

6.655

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

8.071

Yabancı Dil (Almanca)

2.896

Yabancı Dil (Fransızca)

750

Yabancı Dil (İngilizce)

15.799

TOPLAM

150.174


2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 14 Temmuz 2013 tarihinde yapıldı.

2013-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2013-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

2013-KPSS’ye başvurma işlemleri, 6 Mayıs 2013 başlayacak, 15 Mayıs 2013 tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır.

2013-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2013-KPSS’ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

25 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında “2013-Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespiti İçin Eğitim Bilimleri Sınavı” için sınav ücreti yatıran adayların sınav ücretleri, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına Merkezimiz tarafından aktarılacaktır (Tüm adayların Cumartesi sabah oturumuna katılmaları zorunludur.). Bu adaylar, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına yeniden sınav ücreti yatırmadan, 2013-KPSS Kılavuzunda belirtildiği şekilde başvurularını yapabileceklerdir. Bu adaylar isterlerse sınavın diğer oturumlarına sınav ücretini ödeyerek katılabilirler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.