banner

Hakim ve savcılık sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?




5 Ekim 2013 tarihinde yapılacak olan Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı için başvurular 5 Ağustos’ta başlıyor.

Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı başvuruları 5-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak olan kılavuza göre alınacak. Adaylara kılavuz gönderilmeyecek. 5 Ekim’de yapılacak sınav başvuruları internet ve sınav merkezleri aracılığıyla yapılacak.

Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda bu yıl hakim ve savcılık için açıklanan kadro sayısının 600 olarak belirlendiği bildirildi.

Yapılan açıklama şöyle;

Bakanlığımızca 2013 yılında açılması planlanan adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı, avukatlıktan adaylığa geçmek isteyenler için adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı, idarî yargı hâkim adaylığı yazılı yarışma sınav tarihleri, kadro sayısı ve söz konusu sınavlara ilişkin başvuru tarihleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. Sınav ilanları ayrıca yayımlanacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.