banner

ÖSYM Başkanı’ndan YGS açıklaması




ÖSYM Başkanı Demir, 1 Nisan Pazar günü yapılacak YGS öncesi sınavın uygulanmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen sene Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 milyon 650 bin adayın girdiğini anımsatarak, "Bu sene 1 milyon 837 bin aday YGS'ye girecek. Aradaki bu farkın, özellikle katsayı eşitliği sağlanmasından dolayı geçmiş dönemde bekleyen adayların da sınava girmesi nedeniyle olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu sınavın en adil biçimde gerçekleştirilmesi için gerekli olan tüm sınav güvenlik tedbirlerinin ÖSYM tarafından alındığını ifade eden Demir, ÖSYM'nin, YGS'nin uygulanmasına yönelik bilgilendirme amaçlı eğitim filmleri hazırladığını da belirtti.

ÖSYM Başkanı Demir, "Adayları bilinçlendirmek ve onların sınava daha sakin bir biçimde girmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu emeğin sağlam emanetçisi olduğumuzu vurgulamak adına 'Emeğiniz emanetimizdir' sloganı geliştirdik" dedi.

Adayların sınava giriş belgeleri ve özel kimlik belgeleri dışında sınav esnasında ihtiyaç duyacakları hiçbir nesne olmadığını belirten Demir, "2010, 2011 ve 2012 sınavları yaklaşık aynı zorluk seviyesinde olacaktır. Zor ya da kolay demek mümkün değil, aynı seviyede olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.