banner

Yurt dışında lisansüstü öğrenim (YLYS) tercih sonuçları açıklandı




Yurt dışında lisansüstü öğrenim (YLYS) görecek adayların tercih sonuçları açıklandı. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemlerle, işlem takvimini öğrenebilecekler.

YLYS tercih sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

ÖSYM, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (2014 YLSY) sonuçlarını açıkladı. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebilecekler.

ÖSYM’den yapıla duyuru şöyle;

1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerden sözlü sınava alınacak olanları belirleme işlemleri tamamlanmıştır.

Sonuçlar, 10 Kasım 2014 günü saat 19:30'dan itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 

Sözlü sınava çağırılacak adaylar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebileceklerdir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.