banner

BİLSEM öğrenci seçme sınavı 22 Mart’ta yapılacak




Üstün yetenekli çocukların eğitimine yönelik Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı 22 Mart 2015 tarihinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı duyurusu yayınladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçim Sınavı’na ilkokul 2, 3 ve 4 ’üncü sınıf öğrencileri girebilecek. Sınav, 22 Mart 2015, Pazar günü Saat: 10.00’da 64 il sınav merkezlerinde yapılacak. Adaylar, okul idaresi tarafından sınav giriş belgesini 13-20 Mart 2015 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr adresinden alabilecekler. Sınava katılacaklar arasında herhangi bir engeli olan öğrencilerin durumunun Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (ÖERGM) önceden bildirilmesi gerekiyor.

Sınav soru ve cevap anahtarı 24 Mart 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar, MEB İletişim Merkezi “Alo 147” numaralı telefondan yararlanabilecek.

3 yanlış bir doğruyu götürecek

Adayların cevap kağıtları iki optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Değerlendirme 300 puan üzerinden yapılacak. Bir üst değerlendirmeye alınacaklar ise ÖERGM tarafından belirlenecek.  Sınavda 3 yanlış bir doğruyu götürecek.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.