banner

YDS sınavının süresi uzatıldı




ÖSYM Yönetim Kurulunca, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı ile e-YDS sınav süreleri 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı.

 

ydsÖSYM Yönetim Kurulu, YDS adaylarına süre bakımından kolaylık sağlayan karar aldı. Buna göre, YDS ve e-YDS sınav süreleri, 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı ancak soru sayısı değişmedi. Böylece adaylar her iki sınavda da 80 soru için 30 dakika daha ek süre kullanabilecek.

 

İlk uygulama 16 Temmuz'da 
ÖSYM Yönetim Kurulunun aldığı karar, 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek e-YDS'de uygulanacak. Adaylar, ayrıca 4 Eylül'deki YDS'de de 180 dakika süre kullanacak. Bu tarihlerden itibaren yapılacak tüm e-YDS ve YDS sınavlarında adaylara, 80 soru için 180 dakika süre verilecek. 
İngilizce alanında, 16 Temmuz'da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak e-YDS'ye başvurular, dün itibarıyla sona ermişti. Bu sınava başvuran adaylar, soruları 150 dakika yerine 30 dakika daha fazla süre imkanına sahip olarak 180 dakikada cevaplayacak.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.