banner

ÖSYM’den üniversite adaylarına tercih robotu




ÖSYM, üniversite adaylarına tercihler konusunda yardımcı olmak amacıyla tercih robotu yayımladı

ÖSYM tercih sayfası için tıklayın

ÖSYM puan hesaplama yönergesi için tıklayın

ÖSYM’nin sitesinden yaptığı açıklama ve uygulama detayları şöyle;

2012 YGS ve LYS sonuçlarını aldıktan sonra, tercihlerinizi belirlemenizde size yardımcı olmak amacıyla hazırlanan bu sayfada 2012 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarında üniversite adı, program adı, puan türü, programın bulunduğu şehir, vb alanlara göre arama yapabilir ve her bir puan türündeki başarı sıranız ile, girmeyi düşündüğünüz yükseköğretim programlarına geçen yıl yerleşen en küçük puana karşılık gelen başarı sırasını karşılaştırarak girebileceğiniz programları (tercihlerinizi) belirleyebilirsiniz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.