banner

ALES sınavı sonuçları kaç yıl geçerli olacak?




ALES sınav sonuçları kaç yıl geçerli olacak? ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı aranıyor mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bugün yapıldı. Üniversitelerde yüksek lisans yapmak için ALES’e girmek,  55 ve üzerinde puan almak gerekiyor. Ancak tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt yaptırabilmek için ALES şartı aranmayacak ALES’e üniversitelerin kendisi karar verecek. Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı Detaylı bilgi için tıklayın

ALES sınavı bugün yapıldı. Saat 09.30'da başlayan sınav, 180 dakika sürdü. Sınavda adaylar, sayısal ve sözel bölümden oluşan bir teste tabi tutuldu.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor.

Türkiye'deki lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES'e katılması koşulu bulunuyor.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılıyor.

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

 ALES sonuçları 3 yıl geçerli olacak

Sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olacak.

İlgili haberler için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.