banner

TEOG’da yanlış yapanın kaybı fazla iddiası




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pazartesi günü açıklanan merkezi ortak sınav birinci dönem sonuçlarının ardından puan hesaplama tartışmaları da devam ediyor.

Eğitimtercihi- Bu yıl ilk defa SBS'nin yerinde uygulanan ve 8. sınıfların girdiği Merkezi Ortak Sınav birinci dönem sonuçlarının açıklanmasının ardından puan hesaplama tartışmaları da devam ediyor.  Fen ve matematik testinde daha önce iptal edilen 2'şer soru nedeniyle puanların 18 soru üzerinden hesaplanması, yanlış yapan öğrencinin daha fazla puan kaybederek dezavantajlı duruma düştüğü iddialarına neden oldu.  MEB yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, 18 soru ile yapılan sınavda puanlamanın her soru için 5,5 olduğu ve mazeret sınavındaki puanlamanın da her soru için 5 puan olduğu belirtildi. Bu durumda puan hesaplamasında ortaya şöyle bir tablo çıkıyor;

TEOG (18 Soru-5,5 Puan)                         Mazeret (20 soru-5 Puan)
          18 Doğru    100 puan                                20 doğru 100 puan
          17 doğru    94,44 puan                             19 Doğru 95 puan
          16 Doğru    88,88  Puan                            18  Doğru 90 Puan
          10 Doğru   55   Puan                                10 Doğru 50 Puan
Bu tabloya göre, aynı sayıda hatan yapan öğrencilerin birbirleriyle karşılaştırıldığında farklı puanlar aldığı görülüyor. İşte ortaya çıkan bu tabloda MEB'in puan hesaplamasını nasıl yaptığı merak konusu oldu. MEB umuyoruz en kısa zamanda bir milyonun üzerinde öğrenciyi yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili bir açıklama yapar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.