banner

TEOG yerleştirme puanları açıklandı




Bir milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği TEOG yerleştirme puanları açıklandı.  TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? TEOG yerleştirme lise tercihleri nasıl yapılacak;

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıflara yönelik 2014 yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş uygulaması kapsamında oluşan yerleştirmeye esas puan değerlerini açıkladı.

MEB'in internet sayfası www.meb.gov.tr adresinden açıklanan puanlar, öğrencilerin TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri girilerek öğrenilebilecek.

2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerlerinizi öğrenmek için Tıklayın

TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?

TEOG tercihleri 31 Temmuz-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak.

22 Ağustos 2014 tarihinde ise TEOG yerleştirme sonuçlarının ilanı ve kesin kayıtlar yapılacak.

TEOG yerleştirme lise tercihleri nasıl yapılacak;

Yerleştirme işlemleri yedek liste yapılmaksızın tek seferde gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme, tercih yükseltme gibi işlemlere gerek kalmayacak.

Buna göre, öncelikle öğrenciler eğer özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna veya özel öğretim kurumlarından birine kayıt yaptıracaksa, tercih giriş ekranındaki, “Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Bir Ortaöğretim Kurumuna Yerleştim” ya da “Özel Öğretim Kurumlarından Birine Kayıt Yaptırdım” butonlarından kendisine uygun olanı işaretleyecek. Böylece bu öğrencilerin tercih işlemleri tamamlanacak.

Bu okulları tercih etmeyen öğrenciler ne yapacak?

1-Giriş ekranındaki “Tercih Yapmak İstiyorum” bölümünü işaretleyecek. Bu bölümü işaretleyen öğrencilerden A ve B olmak üzere iki aşamalı olarak tercihleri alınacak.

2- “Tercih Yapmak İstiyorum” butonunu işaretleyen öğrencilerin karşısına, ilk olarak okul isimlerini içerecek, 15 seçenekli A Grubu tek tercih listesi çıkacak. Öğrenciler bu alanda istedikleri tüm okulları il ve okul türü gözetmeksizin tercih edecek.

3- B listesinde 6 okul türünden en az biri tercih edilecek. Bu listede il ilçe ve semt sıralaması var. Öğrenciler A grubuna tercih yazarken aynı zamanda okul türlerinin yer aldığı B grubu giriş ekranında da tercihlerini yapacak.

4- B Grubu tercih listesinde, “Fen lisesi, Sosyal bilimler lisesi, Anadolu meslek ve teknik lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve Anadolu lisesi” okul türlerinin yer aldığı alanlar bulunacak.

5- A listesindeki herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci B listesinde tercih ettiği okul türlerinden evine en yakın ve boş kontenjanı olan okula otomatik olarak yerleştirilecek.

6- B listesinden öğrenci tercih yapmasa dahi A listesinden herhangi bir okulu kazanamadı ise evine en yakın boş kontenjanı olan okula otomatik olarak yerleştirilecek.

Boş kalan kontenjanlara nakil yoluyla geçiş nasıl yapılacak?

Boş kalan kontenjanlara Ortaöğretim Yönetmeliği’nin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilebilecek.

Nakil talebinde bulunan öğrencilerin nakilleri, açık kontenjan bulunması ve puan üstünlüğü esas alınarak otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Uygulamada, 25-28 Ağustos tarihleri arasında nakil müracaatları alınacak. Uygulamada, 29 Ağustos saat 19.00′da nakil işlemleri tamamlanacak. Bu işlemler sonucunda da boş kalan kontenjanlar için nakil işlemleri Eylül’de her hafta başında ilan edilerek devam edecek.

Özel okulların burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

•             Özel okullar burslu öğrencileri Türkiye çapında yüzde 5′lik dilim içerisinden alacak. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye geneli yüzde 5′lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, boş kalan burslu kontenjanlarını il çapındaki yüzde 5′lik dilimden doldurabilecek.

•             Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi hiçbir ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim-öğretim süresi boyunca devam ettirecek.

•             Eğitim, yemek ve ulaşım ücretleri bursluluk kapsamında olacak. Özel okullar, bursluluk kapsamına ki pansiyon bilgisine tercih kılavuzunda yer verecek.

Yeni yerleştirme modeline göre; yerleştirme maliyeti azaltılarak yerleştirme sürecini daha da etkin kılmak ve yerleştirme işlemlerinin öğrenciler ve aileleri üzerinde oluşturduğu baskının azaltılması öngörülüyor. Sürecin sonunda bunu daha net olarak görebileceğiz.

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.