banner

Tüm öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz ulaşım




Tüm öğrenci ve öğretmenlere eğitim dönemi boyunca ücretsiz toplu ulaşım imkanı sağlanacak.

Eğitimtercihi- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz ulaşım vaadinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, sosyal medya aracılığıyla öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz ulaşım müjdesi verdi. Sarıgül, Twitter’dan “Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize eğitim dönemi boyunca toplu ulaşım ücretsiz olacaktır!” açıklamasında bulundu.

Sarıgül ayrıca, tüm yurttaşların 20:30 - 06:30 arası toplu taşım ücretlerinden yüzde 50 indirimli olarak yararlanabileceğini de belitti.

Öğretmenlere konut sözü

Öğretmenlere sadece ulaşım konusunda değil konut edinme konusunda da imkan sağlayacakları sözünü veren Sarıgül, "Öğretmenlerimizi sembolik rakamla 5 yıllık süre içinde konut sorunun çözeceğim" diye konuştu.

Okulların açık kaldığı aylar boyunca, ilkokuldan üniversitesi 3.5 milyon öğrencinin 9 ay boyunca ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacağı sözünü tekrarlayan Sarıgül, "Bütün bunlar sadece sosyal değil, esasen geleceğe yatırımdır. Bu da sosyal devletin görevidir "dedi. Aynı imkanın engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de sağlanacağını söyleyen Sarıgül toplu taşımanın 24 saat çalışacağını da sözlerine ekledi. Bir soru üzerine, projenin bedelinin 1.3 Milyon dolar olduğunu belirten Sarıgül, İBB'nin bütçesinin bunun için yeterli olduğunu ayrıca yeni kaynaklar yaratacaklarını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.