banner

Türk şirketten Harvard Üniversitesi’ne rekor bağış




Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Yıldız Holding, toplum sağlığının geleceği için, dünyanın en köklü ve saygın bilim akademilerinden biri olan Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’ne (Harvard School of Public Health - HSPH) 24 Milyon dolarlık bağışta bulundu.

Yıldız Holding’in 24 Milyon dolarlık bağış yaptığı fakültenin şu anda aktif şekilde çalışmakta olan Genetik ve Kompleks Hastalıklar Laboratuvarı, 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi (Sabri Ülker Center) olarak anılacak. Halen başkanlığını dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü merkez, bu bağışla birlikte özellikle kronik hastalıkların oluşmasını önlemek adına hem Türkiye’den hem dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Sabri Ülker Merkezi’nin (Sabri Ülker Center) açılışı, 29 Eylül Pazartesi günü Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston şehrindeki Harvard Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk ve Sabri Ülker Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, bilim, akademi ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Açılış töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Bugüne kadar Türkiye’den dünya çapında bir bilim kurumuna yapılan en büyük bağışı gerçekleştirmiş olmak, hem aile olarak hem de Türkiyeli olarak bizim için gurur verici. Bilime ve inovasyona olan inancımız, toplum sağlığının geleceği için alanının en iyileriyle işbirliği yapma vizyonumuzla bütünleşti. Türkiye’nin lider gıda ve içecek şirketi olarak ülkemizde ve dünyada toplum sağlığının geleceğine olan sorumluluğumuzu layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi, “kamu sağlığı” kavramını ilk kez bir branş olarak eğitim sistemine alan köklü bir geleneğin temsilcisi, dünyaca saygı duyulan bir bilim kurumu. Bu kurumda ana dilimizi konuştuğumuz saygın bir bilim insanıyla yolumuzun kesişmiş olması bizler için bir ayrıcalık” dedi.

“Dünya sağlığının geleceği için tam zamanında gelen bir bağış”

Toplantıya katılan Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Dekanı Julio Frenk, “Kronik metabolik bozuklukların tüm dünyada toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği bir dönemde, böylesine büyük bir bağış almış olmaktan bilim ve gıda endüstrisinin geleceği adına çok mutluyuz” diye konuştu.

“Hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için önemli adımlar atacağız”

Sabri Ülker Merkezi’nin liderliğini yürütecek olan, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil,  “Hem kişisel hem de mesleki bir rüya gerçekleşiyor. Bu bağış ile önümüzdeki 10 yıl içerisinde yapmayı hayal ettiğimiz çalışmaların kesintisiz olarak sürdürülmesi ve bu çalışmalar çerçevesinde Türkiye’den de bir çok bilim insanının yetiştirilmesi mümkün olacak. Hedefimiz, toplum sağlığının geleceği için beslenme ve metabolizma arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleyerek bu alanda yeni çığırlar açacak inovatif araştırmalara imza atmak. Kronik kompleks hastalıkların önlenmesi ve tedavisi yolunda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.