banner

Bu üniversiteler ilk 500’de




İngiltere'de QS firması tarafından açıklanan sıralamada ODTÜ ve Bilkent, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girdi.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) laboratuvarları, 10 Eylül 2012'de İngiltere'de QS tarafından açıklanan sıralamaya ilişkin rapor hazırladı.

URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut, yaptığı değerlendirmede, QS tarafından açıklanan son sıralamada Bilkent ve ODTÜ'ün genel sıralamada dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer aldığını bildirdi.

Genel sıralamada İTÜ, Koç ve Sabancı 501-550, İstanbul, Boğaziçi ve Hacettepe 551-600 aralığında yer alırken Çukurova'nın yerinin 600+ olarak ilan edildiğini belirtti.

ODTÜ Mühendislik ve Teknoloji temel alanında dünyanın 197. üniversitesi ilan edildi. Bu alanda İTÜ 215, Bilkent 328 ve Boğaziçi 392. oldu.

Doğa Bilimleri temel alanında ODTÜ 320. ve Bilkent 390. sırada yer aldı. Sanat ve Beşeri Bilimler temel alanında Bilkent 332. ve İstanbul 350. oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.