banner

Hubert H. Humprey Bursu başvuruları başladı




ABD’deki üniversitelerde pratik çalışma ve araştırma yapmak isteyenler için gidiş-dönüş uçak bileti dahil yaşam masrafları ve öğrenim giderlerini de kapsayan Hubert H. Humprey Bursu başvuruları başladı

ABD’deki üniversitelerde pratik çalışma ve araştırma yapmak isteyen kamu görevlilerine, kamu hizmeti veren özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanlara gidiş-dönüş uçak bileti ile ABD’deki öğrenim ve yaşam giderlerini karşılamaya yetecek miktarda her yıl verilen Hubert H. Humprey Bursu başvuruları başladı

Hubert H. Humprey Bursu son başvuru tarihi 29 Ağustos 2013

Ağustos 2014 tarihinde başlayacak olan bursun süresi bir akademik yılıdır. Bu program için aşağıda belirtilen konularda burs verilmektedir:

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma

İletişim ve Gazetecilik

Madde Bağımlılığıyla Mücadele, Tedavi ve Korunma Yöntemleri

Ekonomik Kalkınma / Finans ve Bankacılık

Öğrenim Yönetimi, Planlama ve Politikası

Yüksek Öğrenim Yönetimi

HIV/ AIDS ile Mücadele Politikaları ve Korunma Yöntemleri

İnsan Kaynakları Yönetimi

Hukuk ve İnsan Hakları

Doğal Kaynaklar, Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği

Halk Sağlığı Politikası ve Yönetimi

Kamu Politikası Analizi ve Kamu Yönetimi

İngilizce Öğretimi

Teknoloji Politikası ve Yönetimi

İnsan Kaçakçılığının Önlenmesine Yönelik Politikalar ve Uygulamaları

Şehir ve Bölge Planlama

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan,lisans eğitimini tamamlamış,45 yaşından küçük, iyi derecede İngilizce bilen, en az 5 yıl kamu görevi yapmış,son 5 yılda 6 ay veya daha uzun süreyle yurtdışında bulunmamış kişiler başvuruda bulunabilirler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.