banner

5 YILDIZLI TERCİHLERİN ADRESİ




Sefa Mutlu Özdemir - 5 Yıldız Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü

sefa_mutlu_ozdemirTürkiye’nin yenilikçi ve prestijli yayınevlerinin bilgi, beceri ve tecrübesine sahip öğretmenleri ile kurulan 5 Yıldız Eğitim Kurumları, öğrencilerin tercih döneminde de yanında olmaya devam ediyor. 5 Yıldız Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan öğrencilere de şubelerindeki uzman eğitmenlerden danışmanlık desteği alma imkânı sunuyor.

Öğrencilerinin farklı ve güçlü yönlerini keşfederek onlarda sorumluluk, başarı konusunda farkındalık oluşturmayı ve sahip oldukları potansiyeli başarıya dönüştürerek hedefledikleri üniversiteyi-liseyi kazanmalarını sağlamayı amaç edinen 5 Yıldız Eğitim Kurumları, öğrencilerine hem geleneksel hem de yenilikçi kaynaklarla en nitelikli eğitim olanaklarını sunmaya devam ediyor.

Geleneksel anlamda kurs merkezi işletmek ve temsilcilik vermekle sınırlı bir vizyonun ötesine geçmeyi amaçlayan 5 Yıldız Eğitim Kurumları, gerek dünyadaki ve ülkemizdeki akademik değişimleri izleyerek gerekse teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek bu vizyona uygun pozisyonu zamanında almayı hedefliyor. İkinci yılına girerken 17 farklı ilde, 28 şube ile yola devam eden kurum, 240 öğretmen ile 4.100 öğrenciye eğitim imkânı sunuyor. Kaliteli bir eğitimin ancak sağlıklı zihinlerle mümkün olabileceğine inan 5 Yıldız Eğitim Kurumları tüm şubelerinde, birbirinden değerli rehber öğretmenler ile öğrencilerin stres yönetiminde de tercih döneminde de yanında olmayı sürdürüyor.

“Amacımız; veli ve öğrencilerimize doğru bilgiler ile danışmanlık yapmak.”
LGS ve YKS öğrencilerinin, sınav sonrası dönemde de en az sınava hazırlık döneminde olduğu kadar desteğe ihtiyacı olduğunu belirten 5 Yıldız Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Sefa Mutlu Özdemir,“Her sene olduğu gibi bu sene de tercih kılavuzları yayınlanacak ve rehberlik koordinatörümüz tüm şubelerimize bilgilendirme sağlayarak süreci yönetecek. Bu süreçte bütün şubelerimizde bulunan rehberlik birimlerine ve tercih sürecinde aktif rol oynayacak uzmanlarımıza tercih danışmanlığı eğitimi vereceğiz.” dedi.
Eğitimin amacının; veli ve öğrencilere sorunsuz ve doğru bilgiler ile danışmanlık yapmak olduğunun altını çizen Özdemir, “Tercih sürecinde, eğitim kurumlarımızda kayıtlı öğrencimiz olmasa dahi sınava girmiş tüm öğrencilerin hizmetimizden yararlanabilmesini, danışmanlık desteği almasını sağlıyoruz.” dedi.

Tercih döneminde dikkat edilmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor
YKS ve LGS tercih süreçlerinde herkesin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunduğunu aktaran Özdemir, “YKS ve LGS tercih süreçlerinde ilgili kurumların yayımladığı kurallarla birlikte öğrencilerin dikkat etmesi gereken pek çok önemli husus bulunuyor. En önemli nokta hiç şüphesiz, öğrencinin öncelikleri ve beklentileri olmalı. Yeni fikirlere açık ve farklılıkların gücüne inanan bir eğitim kurumu olarak, eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin farklılıkları ve yetenekleri bizim her zaman en önem verdiğimiz nokta. Bu nedenle de tercih döneminde danışmanlık desteği alan öğrencilerimizi dinlemeye, anlamaya ve onları en iyi tanımlayacak okulla ya da bölümle eşleştirmeye çalışıyoruz. Özel yeteneği olan ve bu alana eğilmek isteyen öğrencilerimizi doğru şekilde yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.” diyerek alınan başarının, yapılan doğru tercihlerle “yıldızlı” hale gelebileceğini sözlerine ekledi.

TERCİHLERDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
YKS tercih listesi hazırlanırken öğrencinin öncelikleri, beklentileri ve yetenekleri göz önünde bulundurulmalı. Öğrenciler; sınav sonucundaki sıralamaya uygun üniversiteleri tercih etmeli, üniversite sınav sıralamalarının çok üstünde üniversiteleri listeye yazmamalı ve tercih haklarını verimli kullanmalılar. Başarı sıralamasına göre, %20 pay aralığını gözeterek üniversiteleri listelemeliler. Okumak istenilen bölümün ve üniversitenin özellikleri iyice araştırılmalı, seçmek istenilen bölümün iş ve kariyer olanakları hakkında bilgi sahibi olunmalı, üniversitelerin akademik kadroları araştırılmalı. Bunların yanı sıra üniversitenin ya da tercih edilmek istenen fakültenin bulunduğu konum ve kampüs gibi fiziksel koşulları ile sunduğu burs, staj, Erasmus ve yurt dışı olanakları hakkında araştırma yapılmalı. Üniversitenin çift ana dal ve yan dal olanakları mutlaka öğrenilmeli ve tercih listesinde sıralamanın önemli olduğu bilinmeli, ilk sıralara daha çok istenilen üniversiteler ve bölümler seçilmeli.
LGS tercihlerinde ise; özel okula kayıt yaptıran öğrencilerin, resmi okullara tercih yapamadığı, resmi okullar için tercih yapan öğrencilerin de e-okul'dan öncelikle yerel tercih yapmak zorunda olduğu unutulmamalı. Burada 5 tercihte bulunanlar, ikinci aşama olan resmi okul tercihine geçebiliyor. Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleşmek isteyen öğrenciler; puanlarını değil, yerleşmek istedikleri okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerini dikkate almalı ve en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerektiğini bilmeli. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler, en fazla 5 okulu tercih edebileceğini ve merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla 10 tercih hakkı olduğunu bilmeli. Tercihler yapılırken Milli Eğitim Bakanlığı tercih robotundan yararlanılmalı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.