banner

Akıllı tahta için ihale günü




Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında akıllı tahta ihalesi iki hafta ertelemeden sonra bugün yapılıyor. 347 bin ‘akıllı tahta’yla birlikte kamera ve yazıcıları da kapsayan ihalenin yaklaşık 2 milyar TL’lik hacme ulaşması bekleniyor.  

fatih_ihaleFATİH Projesi kapsamında bugüne ertelenen ‘akıllı tahta’ alım ihalesine katılması beklenen şirketler belli oldu. Aldığımız bilgilere göre bugün düzenlenecek ihaleye katılması beklenen dört şirket bulunuyor. 85 bin akıllı tahtayı kapsayan bir önceki ihaleyi kazanan Vestel bugün gerçekleşecek olan ihaleye katılıyor. Vestel’in yanı sıra Arçelik, Termikel ve Samsung’un da ihalede yer alması bekleniyor. Özellikle bir önceki ihalede olduğu gibi Arçelik ve Vestel arasında kıyasıya mücadele yaşanacağı öne sürülüyor. Öte yandan Samsung’un, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu ihaleye katılma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

Bugün düzenlenecek akıllı tahta ihalesi, 347 bin 367 akıllı tahta, 41 bin 996 döküman kamera, 13 bin 645 çok fonksiyonlu A3 yazıcı ve 28 bin 351 çok fonksiyonlu A4 yazıcıyı kapsıyor. Paylaşılan bilgilere göre bugün yapılacak ihalenin toplam bedelinin 2 milyar TL’yi bulması bekleniyor. İhaleyi kazanan şirket, sözleşme tarihinden sonra cihazları 480 gün içinde teslim edecek. Üç kısım halinde gerçekleştirilecek ihale teklifleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü’ne verilecek. İhale dokümanı satış bedeli, birinci kısım için 100 bin lira, ikinci kısım için 50 bin lira, üçüncü kısım için 25 bin lira, her üç kısım için ihaleye girecekler açısından ise 175 bin lira olarak belirlenmişti.

Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi kapsamındaki akıllı tahta ihalesinin ilk fazını Vestel kazanmıştı. Şirket, 85 bin akıllı tahta için yapılan ihaleye 339 milyon TL’lik teklif vermişti. Yaklaşık 4 bin lira fiyata denk gelen Vestel markalı akıllı tahtaların gelecek ay sınıflara monte edilmesi ve 2013-2014 öğretim yılına hazırlanması bekleniyor. Vestel’in ihaleyi kazanan akıllı tahtasında65 inçLED ekran, Intel Core i3 ve Full HD çözünürlük özellikleri bulunuyordu. Kaynak: Hürriyet

- See more at: http://datahaber.com.tr/haberler/2506-347-bin-akll-tahta-icin-yars-guenue.html#sthash.aIdUsjSI.dpuf

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.