banner

Güçler Eğitimde Fatih Projesi için birleşti




Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında, 'Eğitimde Fatih Projesi İşbirliği Protokolü' ve 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imzalandı.
fatihprojesiMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Her iki protokol kapsamında AR-Ge faaliyetleri başta olmak üzere eğitim, müfredata uygun dijital içerikleri geliştirmek, öğrencilerin analitik becerilerini artıracak eğitim becerilerini oluşturmak, yurtdışı burs programlarını yapılandırmak gibi birçok alanda eğitimde kalite ve başarının artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında, 'Eğitimde Fatih Projesi İşbirliği Protokolü' ve 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imzalandı. Protokole, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak katıldı. Bakan Dinçer, yaptığı konuşmada, "Her iki protokol kapsamında AR-Ge faaliyetleri olmak üzere eğitim, müfredata uygun dijital içerikleri
geliştirmek, öğrencilerin analitik becerilerini artıracak eğitim becerilerini oluşturmak, yurtdışı burs programlarını yapılandırmak gibi birçok alanda eğitimde kalite ve başarının artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.
Fatih Projesi'nin eğitimde bir devrim niteliğinde olduğuna dikkati çeken Dinçer, Fatih Projesi'nin bu süreci yönetme ve geliştirmede imkanlar sunacağını kaydetti. Dinçer, "İmkanları etkili ve verimli bir şekilde kullandığımızda bilgi ve iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanabilen, problem çözücü, teknolojiyi yakından takip eden ve uygulayabilen, bilgi çağı becerilerinin kazanmış bireyler yetiştirme yolunda çok önemli adım atmış olacağız" diye konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ise, Türkiye'nin en büyük avantajının genç ve dinamik bir nüfus olduğunu belirterek, "Günü geldiğinde yerimizi genç kuşaklara devredeceğiz, bu nedenle en büyük yatırımı insanlara yapmamız gerekiyor" dedi.
Türkiye'nin daha fazla kalkınabilmesi için eğitimin ciddi manada yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Ergün, doğru eğitim politikalarının hayatın her alanında başarılı olmaya işaret olacağını anlattı. Ergün, projenin desteklenmesi gerektiğine işaret ederek, "Deyim yerindeyse bu projeyle bir taşta birçok kuş vurma imkanı elde etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.