banner

‘F klavye’ özel eğitim kurumlarında da zorunlu olsun




CHP Antalya Milletvekili Acar, kamu kurum ve kuruluşlarına 2017’ye kadar süre tanınan F klavye kullanma zorunluluğunun ilk ve ortaöğretim kademesindeki ‘özel’ eğitim kurumlarında da uygulanması gerektiğini belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye kullanımına ilişkin genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye göre, kamu kurumlarınca alım süreci başlatılmış olanlar dışında temin edilecek tüm bilgisayarların "F klavye"li olması, kullanımda olanların da 2017 sonuna kadar dönüştürülmesi sağlanacak. CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Başbakanlığın F klavyenin kamuda zorunlu tutulmasına ilişkin genelgesi konusunda yaptığı açıklamada, F klavyenin kamu kurum ve kuruluşları için zorunlu standart haline getirilmesi, özel sektörün de bu yönde teşvik edilecek olmasının önemli bir adım olduğunu ancak, özellikle ilk ve ortaöğretim kademesindeki ‘özel’ eğitim kurumlarında da F klavye için zorunluluk getirilmesinin yerinde ve yararlı olacağını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.