banner

Özer Yayınları’ndan Akıllı Ders




Özer Yayınlarından eğitimde boşluğu dolduracak ürün: AKILLI DERS

2000 yılından itibaren TÜBİTAK Ar-Ge desteği ile etkileşimli yardımcı ders ürünleri hazırlayan Özer Yayınları, tüm ürünlerini e-kitaba dönüştürüyor. Ayrıca 10 yıllık proje olan Akıllı Ders ürününü FATİH Projesi için yeniden yapılandırdıklarını belirten Özer Yayınları Kurucusu Hasan Özer, “Akıllı Ders ürünümüz Türkiye’de ve dünyada eğitim sektöründe bir boşluğu dolduracak” diyor.

1981 yılında kurulan Özer Yayınları, özellikle ders, yardımcı ders, sınavlara hazırlık, ünite ve test dergileri, hikaye kitapları, sözlükler yayınlıyor. TÜBİTAK Ar-Ge desteği ile hazırladıkları etkileşimli yardımcı ders ürünleri web ortamına uygun hale getirdiklerini söyleyen Özer Yayınları Kurucusu Hasan Özer, “Son bir yıldır ‘Özer Dijital Eğitim Yayınları’ adı altında tüm yardımcı ders kitaplarımızı e-kitap haline dönüştürdük. Sınıf bazındaki kitapları sınıf kütüphanesi adı altında toplayarak abonelik sistemi ile hizmet vereceğiz. Ocak ayının sonunda hizmete girecek olan sistemde öğrenci okuduğu sınıfın, sınıf kütüphanesine yıllık abone olacak ve o sınıfa ait olan 15-20 arası e-kitabı yıl boyunca kullanabilecek. Bu sistemde öğrencinin çalışması takip edilerek hangi derse ne zaman ne kadar çalıştı gibi bilgiler veliye rapor edilebilecek” dedi.

AKILLI DERS ÇALIŞMASI MAYIS’TA BİTECEK

FATİH Projesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Hasan Özer şöyle devam etti: “FATİH Projesi için MEB–TÜBİTAK tarafından yayınevimize sipariş edilen Ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12. sınıf Etkileşimli Matematik Sözlüğü yazılımını tamamlayarak TÜBİTAK’a teslim ettik. Çok başarılı bulunan bu ürünümüz yakında www.eba.gov.tr sitesinde yayınlanacak. On yıllık projemiz olan ve FATİH Projesi için yeniden yapılandırdığımız Akıllı Ders ürünümüzün KOSGEB- Ar-Ge Inovasyon desteği ile prototipini tamamladık. Akıllı Ders ürünümüz ülkemizde ve dünyada eğitim sektöründe bir boşluğu dolduracak. Kazanım bazlı bir sistemle oluşturulan ürün ile mesleki veritabanında Akıllı Editörlerle içerik dijital hale dönüştürülüp, okulların Dijital İçerik Kütüphanesi oluşturuluyor. Öğretmenler, İçerik Gezgini ile Okul Dijital İçerik Kütüphanesinden kazanım bazlı olarak hazır içeriği seçip, düzenleyerek derste Akıllı Tahta, Tablet, PC ve Mobil ortamlarda kullanabilecek. Okul, öğretmen, öğrenci, MEB ders programları ve FATİH Proje yapısı dikkate alınarak hazırlanan Akıllı Ders ürününü Mayıs ayında bitirerek FATİH Projesi kapsamındaki devlet ve özel okulların kullanımına sunacağız.”

“Özer Yayınlarının güncel ve tüm arşiv içeriği Akıllı Ders yapısına uygun olarak kazanım bazlı yapılandırılarak Özer Yayınları Dijital İçerik Kütüphanesi’ni hazırlayıp okulların hizmetine sunacağız” diyen Hasan Özer, Matematik Bulutu adı altında matematikle ilgili tüm konuların yer aldığı bir portal üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu portalın matematik hakkında aranan her şeyi öğrenci, öğretmen, veli ve matematiğe ilgisi olan herkese hitap edeceğini ifade etti.

AKILLI DERS 8 ANA YAPIDAN OLUŞUYOR

-              Eğitim Bulutu: Okullar istediği takdirde egitimbulutu.com sunucu hizmetinden yararlanabilecekler. Okullar yazılımı kendi bilgisayar sistemlerine kurarak ağ üzerinden çalışabilecekler.

-              Mesleki Veri Tabanı: Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik eğitimin tüm sınıfları, tüm sınıfların ders ve seçmeli dersleri ile derslere ait kazanımlardan oluşan ve yazılımın çalışacağı sistem yapısı.

-              Akıllı Ders Yönetim Sistemi (ADYS): Öğretim yılı başında öğretmenlerin okutacağı dersler ve sınıfların tanıtımı, aylık ve yıllık planların belirlendiği, derslere ait içerik senaryolarının planlanması gibi özelliklerin olduğu bölümdür.

-              Akıllı Editörler: Öğretmenlerin kazanım bazlı hazırlanan içeriklerin dijital ortama aktarılmasını kolaylaştıran, branşlara göre araç, gereç ve görsel malzemelerle yapılandırılan bölüm.

-              Okul Dijital İçerik Kütüphanesi (ODİK): Öğretmenler tarafından hazırlanıp Akıllı Editörler yardımıyla dijital ortama aktarılan içerikler okulun ODİK’ni oluşturur.

-              İçerik Gezgini: Öğretmenler tarafından hazırlanan içeriklerden oluşan Okul Dijital İçerik Kütüphanesindeki içerik, İçerik Gezgini ile kullanıma sunulmaktadır.

-              Okul Dijital İçerik Yönetimi: ODİK’teki içeriğin kalite yönetimi, öğretmenler arasında paylaşımı ve öğrencilerin okul içi ve dışından erişimini planlayıp, denetleyecek bir yönetim sistemi MDM’dir.

-              İçerik Kalite Yönetimi: Okullardan seçilerek MEB-EBA’ya gönderilen kaliteli içeriği hazırlayan öğretmenler ödül sistemi ile ödüllendirilecektir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.